Hackmora Bergslopp 2009-10-11

Terränglöpning 2,9 km uppför ett berg!

Bakgrunden till att Lars fick reda på att detta lopp finns och att han ställde upp är att han tidigare under hösten har tränat terränglöpning tillsammans med Gagnef IF. Hans kamrater i Gagnef IF tycker att detta bergslopp är en utmaning och att de bästa terränglöparna och skidåkarna i vårt distrikt ställer upp. Alltså måste Lars också prova att springa.
Arrangör Sågmyra SK hemsida, direkt mer om Hackmora Bergslopp. Det var fyra klasser, flick respektive pojkar upp till 17 år samt senior över 17 år damer resp herrar.

Flickor och pojkar under 17 år, Segraren nr 3 Petter Engdahl Domnarvets GOIF 13.57, längst till vänster nr7 Oskar Svensson Korsnäs IF tvåa på 14.07, 3:a blev nr 10 Anton Enberg Domnarvets GOIF 14.11. Lars med startnr 5 till höger i bild har bästa tjej framför sig, Evelina Larsson Kvarnsveden 16.06.

Hur gick det? Lars blev 5:a på tiden 15:41, vilket är mycket bra eftersom de andra också hade sprungit loppet tidigare.
– Det gick fort i början och redan efter 100m började stigningen. Jag låg och sprang i andra klungan och medan de andra fick langad dricka av sina hjälpredor så gick jag upp och drog sedan drog jag andra klungan närmare det första gänget. Eftersom jag inte visste hur långt det var kvar så vågade jag inte trycka på mer i de sista stigningarna men jag närmade mig täten hela tiden på slutet. Det var en rolig tävling som jag gärna springer även nästa år. säger Lars efter målgång.
Resultat alla klasser och Foton från dagen.
1. Petter Engdahl Domnarvets GOIF 13.57
2. Oskar Svensson Korsnäs IF 14.07
3. Anton Enberg Domnarvets GOIF 14.11
4. Viktor Forsblom Falu IK 15.36
5. Lars Löfgren Gagnef IF 15.41

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *