Gävle Dala vinter endurocup 24/1 SMK Gävle

SMK Gävle var arrangör av tredje deltävlingen i vintercupen. Snödjupet var djupare än på länge men spåren var sladdriga pga att snön var lös. Till denna deltävling kom inte Robert Bergman Västerås MK, som vunnit tidigare, till start. Niklas Lindberg valde att starta i juniorklassen, tidigare har han kört i seniorklassen så han var en ny utmanare. Även Anton Wallin med nya Hondan kom till start förövrigt, ny team medlem i Honda Racing MPE.

Foto Janne Wallin, www.wallinracing.se
Lars och Anton kom att rejsa med varandra trots att Anton körde i seniorklassen. Niklas körde för fullt längre bak, pga sidningen, så tiderna på honom var svåra att följa.
Lars premiär tävlade på sin nya Husaberg FE 390cc. – Jag körde Husaberg idag för att den är kraftigare i snön och för att testa lite säger Lars när vi frågade. Även Fredrik Leijon kom till start efter en längre förkylning och nu kör även han en KTM 125:a, kul.
Hur gick det då? Anton Wallin körde inte sista varvet i senior pga tilltagande skavsår och ville inte riskera viktiga träningstimmar på nya hojen men var ändå nöjd med körningen.
Junior körde 4 varv.
1 Lars Löfgren FMCK Falun Husaberg 1:34:45
2 Niclas Lindberg SMK Gävle Suzuki 1:35:55
3 Robert Ström SMK Dala Falun KTM 250 1:37:04
7 Fredrik Leijon SMK Dala Falun KTM 125 1:43:38
Alla resultat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *