Lyckat enduro vinterläger under helgen 16-17/1 i Orsa

Som arrangör av lägret kan jag nu efter några dagar sammanfatta helgen.
Efter många långa veckor med mycket kallt väder, under minus 20 grader. Inställda tävlingar och få om ens några möjligheter till enduroträning så kan jag känna stor lättnad när temperaturen steg dagen före lägret startade.

Under fredagkvällen anlände förarna mycket förväntansfulla. Lars, Tomas Jansson och Mats N hade kört en vända i spåren på eftermiddagen så de kunde berätta lite om förutsättningarna.
En kort presentation på lördag morgon och sedan transport till banan. Indelning i tre grupper som det visade sig körde väldigt jämnt och direkt instruktioner från tränarna så var allt vi igång.

Håkan Putkuri berättar för gruppen hur de ska köra. Hanna Berzelius laddar fullt i kurvan.

Grupperna roterade mellan stationerna. Vädret var som sagt bra och många förare var riktigt sugna på att köra vilket syndes på snösprut och snöänglar vid vurporna. Extra roligt är det att unga tränare från vårt distrikt kan lära de ‘mer rutinerade’ förarna hur snöspår ska köras. Sedan blir det förstås en kamp när klockan startas på första SS i skogen, vilket vi hade möjlighet att testa.

Lördag kvällen var först en god middag och sedan underhållning med en ‘Talk Show’ som Niklas Eilegård höll på ett suveränt sätt.

Niklas intervjuar Tomas Jansson som förutom tränare på lägret är en suverän vinterenduroförare som avslöjade att han just nu föredrar cross på sommaren. Nyförvärvet till KTM Scandinavia, Henrik Lindholm tävlande i JSM fick presentera sig

Johan Hellborg utbildade/informerade oss om fysisk träning, kost samt berättade om utlandstävlingar för ungdomar och olika hemsidor som är bra.

Söndag med redan slitna förare samlades så tidigt att vi fick avvakta på att solen, ljuset, skulle göra det körbart i skogen. Fullfart på träningen och fika, mat, korv etc langades till förare och medföljande så humöret hölls på topp.
Martin Larsson lär Oscar Kjellman hur man ska köra i snön, både muntligt och genom att själv köra.

Djupsnöåkning varvades med crossbane prov, vi närmade oss söndag eftermiddag då en träningsslinga skulle köras på tid. Förarna gick i depå och förberedde sig. Tidtagningen gjorde att förarna förstod stundens allvar och en verklighetstrogen övning kunde genomföras.

Niklas Eilegård agerar starter vid tidstäning och Lars Löfgren är snabbt framme för att få starta före KTM -teamet, om Lars blev ivägen? njaa han höll ifrån och gjorde inte bort sig. Oscar Kjellman visar hur snöspår ska köras.

När vi slutade på söndag eftermiddag kände jag en stor lättnad över att allt hade gått bra och alla var nöjda.

Det var ganska många som tog kort, själv hann jag bara ta under lördag kväll och lite från dagen.
Foton av Mats Berzelius, Hanna Berzelius pappa.

Johan Hellborg, Oscars pappa har tagit foton.

Mina egna foton från bla. föreläsningen på lördag kväll.

Johan Hellborg Presentationsbilder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *