Vintercupen i Sörbo, Grängesberg MS. 13/2


Det var en relativt kall morgon. Temperaturen steg dock stadigt under dagen, så för oss förare var det nog inga problem. Jag och många med mig gillade det varierande spåret. Det var ett hårt snöspår, speciellt med tanke på det kalla vädret vi haft. Många partier gick mycket fort, sällan man kör i 80 km/h i ett snöspår. Men på isen gick det undan Tungan ute. Då är det härligt med nya Husabergan.

Tävlingen gick bra, något jobbigt i början. Det blir en hel del omkörningar. Men efter ett varv kom jag in i ett bra tempo och hade koll på övriga konkurrenter, framför allt Niklas Lindberg. Allt flöt på ända till början av sista (4:de) varvet, då jag slog i kedjestyraren på väg ut på isen. Stressigt värre, men jag fick på kedjan lätt. Alltid svårt att uppskatta hur mycket jag tappade, flytet försvinner ju också. Men det spelade ingen roll idag – jag vann trots problemen.

Segern är min
Efter en del räknande kan jag nu konstatera att jag skaffat mig ett ointagligt poängövertag i totalen. Trots att två deltävlingar återstår kan jag redan nu titulera mig Juniormästare i Vintercupen!


Foton

Resultat alla klasser
Sammanställning i cupen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *