Earth Hour

Niorna släcker ljuset under Earth Hour

På lördag släcker de ljuset under Earth Hour. Från vänster Johan Lundgren, Linnéa Forsén, Martin Jonsson, Emil Eriksson, Lars Löfgren och Leif Löwenberg.
FOTO: CHARLOTTA RÅDMAN FRANS

Earth Hour

Startades i Sidney 2007 av Världsnaturfonden i Australien. Två miljoner Sidneybor och företag deltog. x 2008 deltog 50 miljoner människor i 35 länder.

2009 var en miljard människor i 88 länder med i manifestationen.

Egyptens pyramider, Operhuset i Sidney och andra byggnadsikoner har deltagit.

Läs mer och anmäl ditt eller ditt företags deltagande på www.wwf.se

 

På lördag genomförs världens största klimatmanifestation.
Klockan 20.30 (svensk tid) släcker miljoner människor ljuset för att visa sitt engagemang i klimatfrågorna. Samtidigt uppmanas världens ledare att fatta beslut som gynnar klimatet på jorden.
Elever på Djuråsskolan ordnar en fest för allmänheten i samband med att ljuset släcks.

Det är 26 niondeklassare på Djuråsskolans naturlinje som i samarbete med Gagnefs energi- och klimatrådgivare Leif Löwenberg ordnar en fest i Stuggu i samband med Earth Hour.
– Vi hoppas att många kommer och genomför manifestationen tillsammans med oss, säger Emil Eriksson och hans klasskamrater Linnéa Forsén, Lars Löfgren, Johan Lundgren och Marin Jonsson.

Samlingen inleds klockan 20.15. Eldar och stearinljus tänds, gratisfikat är uppdukat och elever från musiklinjen underhåller.
Det blir tal och lite information, och klockan halv nio görs en symbolisk nedsläckning av ljuset. Under den mörka timmen – även gatubelysningen är släckt – kan besökarna gå en tipspromenad, åka hästskjuts och se en eldshow.
– Är vädret dåligt kan man gå in i Stuggu. Där har vi stearinljus tända så det blir mysigt i den fina miljön. Earth Hour är en bra grej, och det är positivt att vi elever kan få engagera oss, avslutar Emil och hans klasskamrater.

CHARLOTTA RÅDMAN FRANS // www.Dalademokraten.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *