Träningsläger i Skövde för USM Enduro förare 10-11/4

Efter att Lars nu har övningskört lätt MC i Värmland under påsken samt klarat teoriprovet så var det äntligen dags att åka vidare söderut till Skövde och ungdomslägret i enduro.

Skövde är fint på våren har vi sett förut. Även om det på sina ställen var blött så var det nu premiär för många med sommardäck på hojarna.  – Äntligen lite drag i hojen sa Lars när han fick dra fullt på gärdena med Husaberg 390cc, skillnaden är enorm mot Honda 125cc på 11kw som jag övningskör på.

Fullt drag

-Vi är ju ett gäng som mest träffas vid tävlingar och större träningar så det är verkligen kul att få köra ihop under en sån här träningshelg. Vi både ser och kan snacka med varandra och även om vi tävlar mot varandra så är det kul att kunna få eller själv tipsa om lite körteknik till någon kompis, berättar Lars.

Fredrik Georgsson och Lars

Backen

 

Ormen med kurvtagning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fart

Som förälder var det skönt att solen värmde, där vi stod och titta på övningsproven med kameror i högsta hugg. Tränarna tog väl hand om förarna och det blev allt bättre körningar efterhand. Som sagt det var första helgen på sommardäck för många samt att fjädringarna kanske borde justeras från vinterföre till sommarföre.

Några vurpor blev det förstås också så Lars fick vila från träningstävlingen vilket inte gjorde så mycket eftersom vi hade en lång resa hem.

Lars

 

 

 

 

 

 

 

Kolla in fotona när ungdomarna kör upp och ner i de fruktade och  branta betongbackarna i Skövde.

Foton på lite olika grupper dock inte på alla Tack Magnus och Håkan för att ni tog lite kort 😉 , Lördagen samt söndagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *