Övningskörning med manöverprov

Med sola i Karlsta` Cool som lyste över övningsbanan ställde Sören från Tingvalla Trafikskola upp för Lars och hans väg till det efterlängtade A1 körkortet. En mycket viktig utbildningsdetalj är att kunna skilja mellan tävlingskörning längs endurospåret och att framföra MC i trafiken på ett korrekt sätt.

Utbildning

Sören berättar för Lars

– Sören kunde berätta och visa  på ett pedagogiskt sätt hur jag ska köra de olika banorna, berättar Lars. Jag fick köra flera gånger samma moment och Sören kom med små tips vilket var bra fortsätter Lars berätta när vi kommit hem.

Min egen elev Björn, tillika arbetskamrat, var redan skicklig på att köra rakt fram fort Förvånad så det fick snabbt övergå till extra gnuggning med balansövningar vid konerna.

Björn tränar balansen

Några bromsprov för att avdramatisera gamla minnen hos Björn var också bra träning. Björn lärde sig bra och vi planerar redan en fortsättningskurs. Sören och jag var nöjda med våra elever så här långt, nästa gång ska Lars ut i trafiken och träna.

klicka för att se våra foton från körningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *