JSM Enduro i Borås 29/5

Tufft ända från början
Banvarvet mäter drygt 50km och innehåller 5 specialprov varav 3 enduroprov, 1 crossprov och 1 extremprov.
SM och JSM kommer körde banan 3 varv med en total tävlingstid på ca 7 timmar.

Lars

Lite frågor till Lars direkt efter tävlingen.
Hur tyckte du nu att tävlingen var?

  • Tja det har väl gått bra. Regn i morse och redan på första sträckan slog jag runt för det var väldigt halt och kom därför in i tävlingen ganska dåligt. Resten av första varvet flöt på rätt skapligt liksom även andra. Sedan började jag tyvärr mattas och få kramper, så sista varvet var en ren plåga egentligen!

 Bästa tid på en av specialproven

  • Jag åkte ovanligt ojämnt idag kanske p g a kramper mm, men lyckades ändå på första varvet få till en riktigt bra körning på extremprovet, så bra att den faktiskt var bästa tid i min klass på det varvet. Så farten och flytet finns där även om jag som sagt totalt sett inte hade någon av min bästa kördagar.

 Svårt med tidsprickarLars transport

  • Det var tight med tid vid transporterna. Jag var tvungen att ta tidsprickar på både varv 2 och varv 3. Sammanfattningsvis en väldigt tuff tävling och antalet minuter som man är sen, läggs ju till på ens tid.

 Topp tio placering igen

  • Ja placeringsmässigt är jag nöjd, men körmässigt kunde det gått bättre – hade knappt ”styrfart” på slutet. Det går ju på gränsen hela tiden. Massa sten, rötter och träsk överallt. Jag slog i motorn och all olja rann ut…. Alla bästa i Sverige är ju med och 8:e plats i JSM1 är jag trots allt nöjd med. Farten är med och crossprovet kändes riktigt bra.
    Klicka för alla resultatlistor

  • Nu ska jag bara hem och vila lite och sedan ladda igen till nästa helg. Då är det USM i Karlskoga som gäller.

Tabellen i JSM 1 efter tre deltävlingar

Plac Startnr Namn Klubb Anmälare Märke Tävl 1 Tävl 2 Tävl 3 Totalt
1 17 BERG Fredrik Karlskoga EK Ktm Racing Scandinavia KTM 22 22 25 69
2 16 WESTERLUND Jens Njurunda MK Honda 25 25 18 68
3 33 BENGTSSON Jonas FMCK Falun Www.marinfritid.com KTM 16 16 22 54
4 22 GUSTAVSSON Emil Tibro mk KTM 10 18 15 43
5 86 LÖFGREN Lars FMCK Falun Www.marinfritid.com KTM 13 15 13 41

Foto: www.endurosport.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *