JSM Norrahammar 8 maj 2010

Nu har jag äntligen genomfört det vi jobbat för i nästan ett halv år, min första ‘riktiga’ enduro SM tävling MED färskt körkort, klart yngst av alla med mina 16 år. Allt jag kört tidigare har varit förberedelser inför detta.

Start SM

Från vänster, #19 Emil Carlsson Göta MSK, #86 Lars Löfgren FMCK Falun, #210 Johan Carlsson Västerås MK.

Förutsättningarna var dock inte de bästa innan start, regnet hade redan börjat falla och axeln som jag skadade på USM föregående helg, var det osäkert om den skulle klara de närmare 6 timmar som väntade. Regnet och kylan upphörde aldrig, så det blev att ‘gilla läget’ (enduro-väder som de sa på web-radion!) och att byta kläder så ofta man kunde för att hålla sig varm på transporterna. Axeln blev dock inget större bekymmer, på de korta explosiva stäckorna finns inte tid att känna efter.

Överlag flöt tävlingen på bra. Jag kom i tid till alla tidskontroller och missade inte så mycket på proven. Detta resulterade i en fin 6:e plats i JSM1 och en 35:e plats i SEC (Swedish Enduro Championship). Kan inte säga annat än att jag är mycket nöjd och att det var över förväntan! Och bara 14 sekunder upp till en 4:e plats i JSM1. På varje varv fanns möjlighet till ca 7 minuters service vid två tillfällen och då gäller det att tanka kroppen på så mycket energi som möjligt, samtidigt som teamet tankar hojen. Så visst var det lite stressigt emellanåt….

Arrangören hade gjort ett jättejobb med bansträckningen och upplägget i övrigt var helt felfritt. Att det går att följa SM via webben var mycket uppskattat hos anhöriga (mamma kunde t ex inte laga mat på hela dagen eftersom tävlingen var så spännande att följa hemma ifrån köket). Gjorde du det inte denna gång, så kommer det en ny möjlighet den 29/5. Då är det FMCK Borås som arrangerar, hoppas på en lika bra tävling där, med websändning och duktiga funktionärer.

Resultatlista klassvis

Resultatlista SEC (alla klasser totalt)

 Bilder och film från tävlingen, jag är med på film 1 ( SM-junior… 4:29 in i filmen), film 2 (berget 7:28 in i filmen) och 4  (3:20 in i filmen)  med startnr 86 i svart tröja på en orange KTM 125cc. Kolla även extrembanan i film 1 och 2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *