Äntligen! Lars har nu körkort

Idag var det så dags att visa Trafikverkets inspektör vad jag har lärt mig av Sören på Tingvalla trafikskola.

– Jag och pappa åkte i god tid till gamla flygfältet i Karlstad där manöverprovet genomgördes.

Instruktion

Kjell Falk från Trafikverket presenterade sig och berättade hur provet ska genomföras. Jag kände igen upplägget från vad Sören och vi har tränat och det var väldigt skönt. Säkerhetskontrollen och manöverprovet klarades av och hela tiden var Kjell mycket bra med sina frågor och förklaringar hur manöverbanan ska genomföras.

Klicka för bildspel

Kjell Falk

Innan vi åkte ut i trafiken så berättade Kjell också hur bedömningarna av mig som förare går till och det hela kändes väldigt bra.

Vi körde i varierad trafikmiljö och Karlstad har många cyklister som det gäller att se upp för. Efters ca en halvtimme åkte vi till Trafikverkets kontor där pappa och Sören väntade.

Körkort klart

Jag kände inte att det hade gått dåligt men man vet aldrig så när Kjell sträckte ut handen och gratulerade till mitt körkort så blev jag jätte glad och lättad.

Tack

Tack Kjell för en mycket behaglig och pedagogisk uppkörning, tack också Sören för all grundläggande kunskap om MC körning i trafik.
Nu får jag själv visa att det går att kombinera trafikkunskap med enduro tävlande i svenska mästerskap redan kommande helg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *