3-timmars lagstafett 12/6. Ungdomscross hos Rättvik BMK

 Mitt engagemang i Borlänge MK gjorde att vi bildade laget ‘Team Borlänge MK’ som på kul kom att utmana de andra eventuellt mer erfarna lagen….Flört

Lars Löfgren bildade tillsammans med Linus Olsson och Johan Leijon ett riktigt mixat lag med olika erfarenhet och klubbtillhörighet på licensen. Lars som inte tävlat i motocross på länge utan tävlar i enduro samt Johan och Linus som är helt nya i klassen MX2U på sina nya 125:or. De andra lagen tittade lite konstigt på Lars som ställde upp med sin enduro 125:a som hade lyse och reg-skylt monterat.
Klicka och se förarpresentation.

Att blanda klubbar och körskicklighet var meningen enligt arrangerande Rättvik Boda MK, tävlingsledare Rolf Hörnfelt. Till årets tävling och den första av detta slag i RBMK så var det svårt att få ihop lag i MX2U klassen, synd eftersom det är ett kul arrangemang och mixen av olika förare bidrar till en spännande utgång av resultatet.
I anmälningslistan fanns sju lag anmälda men till start i regnet kom endast sex lag.

Tävlingsdagen var uppdelad med U85 på förmiddagen och MX2 U på eftermiddagen. Att det brukar regna uppe på Råberget i Rättvik det vet vi av erfarenhet men nu hade det regnat oavbrutet sedan kvällen före och banan var riktigt skitig men ändå inte okörbar. För att undvika olyckor och spara på krafterna hos flaggvakter i detta ihållande regn så kortades körtiden både för 85U och MX2U till 2 timmar och 15 minuter.

Tävlingen blev trots väder en kul och spännande upplevelse.

Lars som startade stod på startplattan vid grinden och jag som lagledare stod ca 50 meter längre fram med hojen avstängd. Staren gick och Lars sprang fortast, tog starten kvickt och höll ledningen i ca 20 minuter innan det var dags för byte och Johan Leijon fick transpondern och fortsatte. Efter 14-15 minuter fick tyvärr Johan bakhjulspunka och Linus Olsson som var beredd vid starten växlade in. Nu blir det genast stressigt i vårt lag eftersom inte Leijon hunnit skaffa reservdelar till den nya hojen. Med lite fantasi gick det ändå att få i en 19′ slang i ett 18′ däck så Johan var redo igen när det var hans tur. Alla lag hade denna regn-geggiga dag problem med glasögon och annat som strulade tex så slet det bromsbelägg och kedjor så det var full aktivitet i depån. Lars tyckte tävlingen var kul och speciellt roligt var det att kunna ta tredjeplatsen tillsammans med Linus och Johan.

BronsplatsBMK Lagbild

Lars tackar Rolf vid prisutdelningen. Borlänge MK lag från vänster Tomas Leijon, Peter Olsson Johan Leijon, Lars Löfgren, Linus Olsson, tävlingsledare Rolf Hörnfelt.

Prisutdelning

Prisutdelning, Lag från vänster 2:a Team Hofors VVS, 3:a Team Borlänge MK, 1:a Team Hasses crosstillbehör.

Pos Lag varv
1 Team Hasses crosstillbehör 75
2 Team Hofors VVS 69
3 Team Borlänge MK 66
4 Team Heddata 63
5 Awsome Foursome 62
6 Team Njurunda 59

 
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *