Stångebroslaget 2010 Fredag och Söndagens tävlingar

Stångebroslaget på Prästtomta skjutfält utanför Linköping, ett långlopp i enduro, ingår i enduroklassikern. Ränneslättsloppet samt Gotland Grand National är de två andra deltävlingarna. Regel för att få räkna fullföljd klassiker är att under samma år starta samt ha målgång i Stångebroslaget, Ränneslättsloppet samt Gotland Grand National.
Läs mer på www.stangebroslaget.com

Fredagen 9 Juli

Lars #1 Jag kände mig riktigt laddad innan startsmällen vid halv ett, solen stod som högst på den klarblå himlen. Målet var seger, trots att jag varit på semester i Spanien och därmed kört lite för lite hoj på sistone. J ag visste att en bra start var nödvändig pga allt damm. Eftersom jag körde Husabergen fick j ag förlita mig på elstarten och den fungerade bra, så jag kom iväg skapligt. Längs startrakan drog husan grymt och jag var uppe på andra plats i första kurvan. Sedan rullade det på, jag och ledande Dennis Dahlin höll ett högt  tempo. Jag gick upp i ledning efter något varv, slapp då mycket damm och började se vart jag körde. Tyvärr blev det några onödiga vurpor och jag kände hur blåsorna släppte till öppna sår i händerna. Mycket ont och hämmande för körningen. Med två varv kvar (totalt 9) tappade jag ledningen till Dahlin. Trots smärtor kände jag mig pigg, så det blev en riktig fajt! Jag kämpade mig förbi igen, men nu blev ledningen kortvarig… I följande kurva blev det trångt och jag blev tyvärr påkörd, vilket resulterade i att jag kraschade. I tuff racing är det sånt som händer, men jag blev irriterad. Därför laddade jag fullt på sista varvet och tog in mycket tid, men det skiljde ändå tio sekunder i mål! Efter 90 minuters körning.

 

Lars prisutdelningPrisutdelning    

2:a, Lars Löfgren FMCK Falun, 1:a Dennis Dahlin Tranås MS, 3:a Kevin Olsén AMF Södertälje

Resultat fredag klass24

Plac Snr Namn Klubb Fabrikat Anmälare Sluttid
1 45 DAHLIN DENNIS TRANÅS MS GAS GAS 250 BLOMS MX RACING 01:30:46
2 1 LÖFGREN LARS FMCK FALUN Husaberg 390 www.marinfritid.com 01:30:56
3 30 OLSEN KEVIN AMF SÖDERTÄLJE KAWASAKI 250 F TEAM BLOMS MX RACING 01:35:20

Bilder från Fredagen,

Foton av BerzeliusMX.com

Kompletta Resultatlistor klass 24

  

Söndagen 11 Juli
Klass 2 som Lars körde istället för klass 6 (som var tänkt från början) var sista deltävlingen i UEM Cross Country European Cup, en internationell europeisk tävling. En enduro långlopps cup, där körtiden är ca 2-3 timmar/dag. – Kul att starta i sin första internationella tävling på hemmaplan, sa Lars när vi bestämde oss för att byta klass.

Tidigare tävlingsorter i Cross Country European Cup var 17-18.04 Hungary och 15-16.05 Sobieńczyce (PL). Cupen består totalt av tre deltävlingar och avgjordes alltså i Linköping. 

Till söndagens tävling hade jag bytt till KTM 125, mest för att spara mina onda händer. Vi tejpade mer än vanligt, tog några varv på en kort testslinga. Kändes skapligt, men visste att nästan tre timmars hård körning väntade. Åkte ut och radade upp mig på startrakan och inväntade startsmällen. Hojen hoppade igång direkt, men starten blev halvkass ändå. Van med husan så började jag växla för tidigt… sen fick växla ner igen och då var jag redan mitt i klungan. Läskigt vad det dammade, såg knappt till styret… I skogen var det som värst, eftersom det inte blåste och där var det även stenigt. Trots en del missar under första varvet kom jag in i ett bra flyt. Men så fort jag missade att dricka med jämna mellanrum blev huvudet segt och misstagen kom! Jag plockade placeringar allt eftersom tävlingen pågick. Planerade att tanka efter tre varv, men redan efter två och ett halvt fick jag slå på reserven… Blev nervös och sparade på gaspåslagen sista biten. Det gick bra, men enligt depåpersonalen var det snustorrt i tanken! När både jag och hojen var tankade, fortsatte jag de två varven som återstod. Inget oväntat inträffade, jag drack ofta och hittade ett lagomt tempo. När jag kom i mål var jag nöjd, allt utom starten hade gått bra. Sedan hörde jag mitt namn på 4:e plats och glädjen var total! Spelar ingen roll att bara topp tre fick pris – jag är ingen pokaljägare.

Lars målgång

Lars spexar lite för publiken vid målgång efter 2 timmar och 42 minuter. Drygt 30 graders värme i skuggan och totalt vindstilla i skogen där det även dammade som mest och med alla MC-kläder på, krävde sina offer denna dag. Det var många som bröt, ca 30 st bland annat  pga vätskebrist.

 

Resultat Söndag klass 2

Plac Snr Namn Klubb Fabrikat Anmälare Sluttid
1 61 SJÖÖ CARL TIBRO MK HUSABERG 450 HUSABERG TEAM SWEDEN 02:35:27
2 66 SVENSSON KALLE VIMMERBY MS GAS GAS 300 GAS GAS SWEDEN/BLOMS MX RACING 02:35:39
3 55 SELJORD JOHN-CHRISTI   HONDA 250 F HONDA RACING JOHANSSON 02:36:57
4 69 LÖFGREN LARS FMCK FALUN KTM 125 www.marinfritid.com

02:42:49 

Totalsegrare under söndagen blev de tre första i Lars klass 2, dvs juniorerna i Sverige är just nu väldigt duktiga 🙂

Foton av endurosport.se

Foton av Erik Löfgren

Kompletta Resultatlistor klass 2

Lars efter race.Lite uppgifter från resultatlistorna; Lars blev:

  • 2:a fredag klass 24 på Husaberg 390cc, äldsta U-klassen 16-18 år
  • 4:a söndag klass 2 junior Internationell på KTM 125cc.
  • total 7:a (klass 2 och 6) av totalt 73 st juniorer. Junior 16-23 år med olika storlek på hoj.
  • totalt 13:e man på söndag av alla klasser, totalt antal startande var 130.
  • Ca 30 st bröt under söndagen bl a pga vätskebrist.
  • De som var 16 år fick starta både på fredagen och söndagen, vilket flera gjorde, men endast Lars och Dennis Dahlin (ettan och tvåan från fredagen) fick målgång båda dagarna.

  Jag vill passa på att tacka alla supporters och sponsorer som gör min satsning mot toppen möjlig. Med er hjälp kämpar jag vidare mot nya mål! Nu är det träning som gäller, en tuff höst med många tävlingar kommer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *