Lars i mål! Vértex Fjällmaraton 7/8 2010

Lars har under lördagen tagit sig i mål i Vertex fjällmaraton. Ett ultramaraton (43,4 km) över två fjäll med 1800 höjdmeter.

startenOttfjället

Lars berättar:
Det började bra och jag kände mig stark i den inledande 7km uppförsbacken, till toppen av välliste. Sedan bar det utför, vilket jag gillar, då får jag nytta av min enduro körning. Ta snabba beslut samt läsa terrängen och känna fartvinden. Vid 16km var första vätskekontrollen placerad. Där fyllde jag tyvärr på vattenryggsäcken för lite, så vid 20km var den redan slut. Hade då 8km kvar till nästa kontroll. Kände mig sliten, mest mentalt eftersom jag inte ens var halvvägs. Efter en mycket brant och teknisk utförsbacke låg andra kontrollen. Där jag äntligen fick i mig välbehövd energi. Med nya krafter fortsatte jag mot ‘väggen’. En extremt brant uppförsbacke, utan ände! Det gick inte att springa, alla gick/klättrade upp. Men jag kände mig stark och gick om många under detta parti. Väl uppe, 5km senare, sprang jag vidare ihop med fyra andra. På Ottfjällets topp låg sista kontrollen. Därefter väntade utför 7km in mot mål. Sprang lätt ifrån de andra, samt många fler jag kom ikapp! Grymt härlig känsla att passera de sista km skyltarna, på lätta ben. Jag är väldigt nöjd över min insats i detta, mitt första, maraton. Hoppas det blir många fler framöver! Det gäller ju att träna hela tiden, och att träna genom tävling är extra roligt. 

Lars springerMål

Ett tufft tävlings program väntar. Med enduro JSM två dagars, 14-15/8. Helgen efter blir det två dagars igen, då med USM på lördag och JSM söndag.

Preliminär resultatlista kom nu på nätet, efter att vi fick första måltiden muntligen på plats, därför skiljer det lite i listan till Lars fördel. Tid 5.19.27 och en 39:e plats av 179 startande i klass herrar Solo.

Resultatlista Fjällmaraton Solo HERRAR, slutlig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *