Racerapport från Enduro SM i Enköping 14-15/8

Det blev en godkänd SM-helg för Lars Löfgren, som fortfarande är yngst av alla i serien. Under helgen avgjordes två deltävlingar i SM enligt typ 1 Internationell med registrerade MC samt Parc fermé mellan tävlingsdagarna.
Lars som tävlar i klassen JSM1 slutade på 14:e plats på lördagen och på 8:e plats på söndagen. SM poäng delades ut respektive dag. Totalt ligger nu Lars på 6:e plats i tabellen.

Lars Löfgren
Lars hälsar att vattnet är gott i värmen.

Vädret var en avgörande faktor för många då det ryktades om hela 37grader på vissa ställen i Ål´s grustag strax utanför Enköping. Flera förare hade problem med vätskeförlust, vilket gjorde att de fick bryta eller inte kunde ställa upp på söndagen.
– Det var svårt att hitta farten i värmen och det vart lite onödiga vurpor. Tillråga på allt så fick jag problem med hojen på transporten till SS8 under tredje varvet, jag trodde helt klart attt det var slutkört för mig. Efter lite trixande och byte av tändstift så kunde jag fortsätta! Otroligt kul trots en massa tidstillägg, eftersom jag blev sen till nästa kontroll. Körningen stämde däremot bättre mot slutet av dagen och jag kunde passera flera förare i resultatlistan.

Filmklipp Lars på extremprovet dag1.

Natten till söndagen stod alla hojar i Parc fermé, men det var inga problem med hojen så det gick bra. Söndagsvädret var svalare och mulet men väldigt blåsigt, det var mest i depån de märkte av blåsten, när jag körde var det bara skönt.

– Det känns helt okej i kroppen och det är roligt att köra säger Lars när vi frågar hur det går. Allt eftersom dagen går så kör Lars fortare, allternativt de andra långsammare? På sträcka 10 av 12 sätter Lars 3:e bästa tid i sin klass!
– Det är synd att det ska ta så lång tid att lära sig köra fort säger Lars med ett brett leende när vi ger honom resultattider.

Helgens tävling var också en landskamp mellan Sverige och Finland. Flera finländska elitförare deltog i de olika klasserna. Tätstriden för hela tävlingen stod till sist mellan Joakim Ljunggren och Juha Salminen men Jocke lyckades försvara och vinna sin 22:a SM seger på rad!

Joakim Ljunggren, Juha Salminen
Juha Salminen Finland 2:a, Joakim Ljunggren 1:a

Resultatlista alla klasser lördag
Resultatlista alla klasser söndag

Se mer på enduroSM.se

Lite foton av Erik Löfgren

Redan nästa helg fortsätter SM tävlingarna för Lars Löfgren. På lördag 21/8 avgörs ungdoms SM och på söndag SM, båda dagarna arrangeras av Tibro MK vid Kråks skjutfält i Karlsborg. Som vanligt kan ni följa allt på webben, se mer på enduroSM.se

Tabellställning klass JSM1

Plac Startnr Namn Klubb Anmälare Märke Totalt
1 17 BERG Fredrik Karlskoga EK Ktm Racing Scandinavia KTM 113
2 33 BENGTSSON Jonas FMCK Falun Www.marinfritid.com KTM 82
3 22 GUSTAVSSON Emil Tibro mk KTM 72
4 16 WESTERLUND Jens Njurunda MK Honda 68
5 87 KVARNSTRÖM Fredrik Folkare MK Lundgrens-motor.se Yamaha 68
6 86 LÖFGREN Lars FMCK Falun Www.marinfritid.com KTM 61

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *