Lars berättar lite om Enduro säsongen 2010

Målet var att ta MC körkort och att få köra alla JSM samt köra USM. 

Lars Endurosport.se

Det gällde att ligga i för att hinna ta körkort före den 8 maj, extra krångligt blev det pga nya körkortsregler med obligatoriska riskutbildningar som inte alla körskolor hade klart med. Det lyckades och Lars blev första 16 åring i Sverige att ta körkort enligt de nya reglerna.

Junior SM
Lars kom till start i alla JSM deltävlingarna men bröt nyckelbenet vid sista tävlingen i Vimmerby. Slutplacering i tabellen blev 7:a vilket han ändå är rätt nöjd med.

Under SM tävlingarna avgörs också SEC, Swedish Enduro Championship, där endast de 30 bästa totalt oavsett ålder och klass får poäng i varje tävling. Lars tog poäng och placerade sig på 60 plats.

Ungdoms SM
De två avslutande tävlingarna missade Lars pga skadan och ramlade därför ner till en 8:e plats i ungdoms-SM klass 3.

Lars berättar själv…
-Jag gillar att utmana mig själv med svårare och jobbigare tävlingar. Förra året kunde jag bara prova JSM dom gånger det inte var körkortskrav. Därför tog jag i år chansen att köra hela JSM-serien redan i år, för att lära mig före jämnåriga konkurrenter. Jag har lärt mig så mycket under detta år, framför allt på JSM tävlingarna. Mycket starkare är jag också, sju timmars tävlingar känns som vardag. Dessutom har jag haft riktigt skoj.

-USM har under året hamnat lite i andra hand, har inte fått till körningen som jag vill. Därmed inga toppresultat, men det var heller inget mål i år. Det är väldigt små tidsmarginaler, så varje miss straffar sig. Eftersom tävlingarna är korta finns ingen tid att tjäna in.

-Ett annat tecken på att jag är tidig, jag skulle köra Novemberkåsan i Gävle men pga skadan så känns det mest som en dröm i år.

-Att köra Husaberg 390 i USM och KTM 125 EXC i JSM är jättekul,  jag upplever det inte speciellt besvärligt att blanda min körning mellan dessa två modeller.

Lars Husaberg 390Lars KTM 125 EXC

-Jag kan inte nog tacka alla sponsorer och andra som hejar och stöttar mig på olika sätt , det är verkligen inte möjligt att genomföra min satsning utan dem.

-Ingenting är klart inför nästa säsong men vi planerar och förbereder så gott vi kan, hälsar Lars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *