Novemberkåsan 20-21/11 -2010

Novemberkåsan 2010 arrangeras av SMK Gävle den 20-21 november.
Lars har länge drömt om att få köra Novemberkåsan, allt såg bra ut enligt planerna till dess han olyckligt bröt nyckelbenet vid sista SM tävlingen. Lars blev opererad och de skruvade ihop benet med en plåt och 8 skruvar.

Vi hemma och nära Lars har hela tiden trott att han inte ska köra kåsan. Men Lars har ändå nu på slutet själv så smått testat att köra hoj samt fystränat, inte så mycket som han skulle vilja men tillräckligt för att vilja ställa upp och prova köra kåsan. Lars är väl medveten om risker för kroppen och att det krävs mycket förberedelser med all utrustning.

Lars har startnummer 30 och startar lördag kl 08.44, målgång är tidig söndag morgon.

Följ hela Novemberkåsan på www.novemberkasan.se

Du kommer att kunna följa kåsan via webradio och Liveresultat.

Wikipedia beskriver Novemberkåsan.

Novemberkåsan är en motorcykeltävling som körs i Sverige. Den körs på olika orter, och är en av Sveriges största och äldsta motorcykeltävlingar. Tävlingen är årlig, arrangeras av Svenska Motorklubben och har körts sedan 1915, med avbrott endast för första och andra världskriget 1939-1945 och högertrafikomläggningen 1967.

Tävlingen, som körs som enduro typ 1, omfattar en sträcka på ca 10 mil som körs ett varv på dagen och två varv på natten på skogsstigar och i terräng totalt ca 30 mil. Novemberkåsan känd för sin svårighet och sina svåra passager som kan vara bäckar, myrar och vattendrag. Novemberkåsan brukar ofta kallas för det riktiga mandomsprovet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *