Total 2:a Skog City GN 19 Februari

Efter en väldigt kylig morgon som gjorde att starten flyttades fram en timme, kördes årets – den 22:a upplagan av Skog City. Den genomfördes i strålande, men kallt vinterväder. Trots en temperatur på nästan minus 15 när vi körde, upplevde jag aldrig kylan som något problem. Innan start var spåren mycket fina, de hade kört med skoter och fått till ett hårt och inte så djupt spår. Men under tävlingens gång grävde dubbdäcken sig fort ner mot den steniga marken. På sista varvet var det djupa, stuttsiga men ändå fina snöspår.

I dagens tävling körde jag Husaberg, något tyngre och mycket kraftfullare än KTM 125… Men ändå roligare! Vi startade med en hel minuts mellanrum vilket gjorde omkörningarna något färre än vanligt. Jag upplevde det dock som en liten nackdel, när man mestadels är helt ensam och varvet tog strax över 20 minuter var det svårt att hålla tempot och koncentrationen uppe hela tiden. Tävlingen var en variant av typ 1 tävling. Efter ett varv fanns det möjlighet till 7 minuters service, försening gav tidstillägg. Junior och Senior körde 5 varv. Jag varvade riktigt bra körning, med för många onödiga misstag som ofta gav vurpor som följd. Många misstag berodde på att bromsarna frös av all snö som sprutade och kylan. In i en sväng utan bromsar, vips och du ligger i snön på ytterkanten. Jag tog ändå en betryggande seger i Junior klassen med över 5 minuter. Jag var även total 2:a!

Kul att många jag känner, både sponsorer, lokalbefolkning och kanske blivande sponsorer kom ut och pratade samt hejade på tävlingen. Alltid roligt med publik!

Collage_prisutdelning_Skog

Jonas Bengtsson 1:a senior/Elit. Lars segrade i juniorklassen. Totalt oavsett klass blev Lars 2:a.

Läs alla resultat här

Läs Mats Svenssons nyhetsinlägg och foto på Tibro MK webbnyheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *