Vintercup i Sörbo 12 februari. Seger i juniorklassen

Efter ihärdigt snöande under veckan hade himlen spruckit upp och temperaturen sjunkit något på lördag morgon. Tack vare den strålande solen steg också temperaturen stadigt under hela dagen. Ända funderingen innan start var hur mycket snö som var kvar i spåret…

Se bildspel från Lars Körning

Eftersom Senior och Junior startar kl 12:15, efter alla motionärer kört klart, var enligt mig förutsättningarna perfekta. Fanns inget att klaga på, banan var riktigt skoj och vädret fantastiskt. Efter att ha missat deltävlingar i början kommer jag under hela cupen att starta efter de sidade, så det blev bra träning på att köra om. Det enda som strulade lite under tävlingen, var allt snösprut från de jag kom ikapp. Glasögonen kletade igen och sikten var ibland närmast obefintlig. Redan efter två av de fem varven gick jag in i depå för glasögonbyte. Tyvärr var inte min depåpersonal helt beredda på det. Blev lite stressigt, men fick nya glasögon samt att både hojen och jag blev tankade. Jag kände under tävlingen, att jag hade bättre koll på konkurrenterna idag än förra helgen. De enda som höll ungefär samma tempo som mig, var Tommy Sjöström och Emil Lindberg. Tommy bröt av någon anledning jag ej vet och Emil hängde inte riktigt med hela vägen. Jag vann idag igen, nu med nästan 2 minuter. Favorit i repris från förra helgen!

Lars Löfgren

Jag känner mig riktigt stark när jag kör min KTM 125 och hade gärna tagit ett extra varv, men istället åkte vi hem för att förbereda söndagens träning och fjädringsinställning på Husabergen. På lördag är det tävling i Skog. Där kör jag nog Husaberg 390, vilket blir genrepet inför SM helgen därpå.

Alla resultatlistor

Filmsnutt när Lars kör i snön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *