SM Enduro Norrahammar Lars berättar

För ett år sedan gjorde jag tävlingsdebut med körkortskrav, det var i Norrahammar.  Sträckorna såg till stor del lika ut i år som ifjol. Varje varv bestod av 4 prov, Enduroprov, Multiprov, Extremprov och Crossprov. SM klasserna körde 4 varv, vilket gav en körtid på strax över 6 timmar. Norrahammars skogar består av mycket sand. Lös och gropig sand har varit och till viss del är ett underlag som jag har problem med.  Jag försökte minimera mina misstag under dagen eftersom min teknik samt fjädringens egenskaper ändå inte räckte till seger.

Lars berget1Lars berget2

Jag låg dock länge på andra plats, ända till sista gången på extremprovet, Berget, då jag fastnade och tappade tid. Inför sista provet (crossprovet) hade jag sju sekunder upp till andra platsen. Gjorde ett försök till att jaga ikapp, men när jag istället höll på att krascha ordentligt i början valde jag att slå av. Eftersom det var en stor marginal ner till 4:e platsen körde jag på säkerhet i mål. Jag är mycket nöjd med min 3:e plats, även om det är surt att tappa en plats precis i slutet på en tävling…  

Team Lars Depå

Jag behåller ledningen i klassen JSM1 efter andra deltävlingen i Enduro SM. Det är roligt att få vara på pallen i de två första deltävlingarna och visa att jag kör fort både på vinter och sommarunderlag.

Det är också kul att det är killar från USM som nu går upp en klass och visar de äldre juniorerna att vi yngre kommer att slåss om placeringarna i JSM.
JSM1

JSM1: 1) Oliver Nelson, Hallsbergs MK, KTM, 1:45:58. 2) Albin Elowson, FMCK Skövde, KTM, 1:47:11. 3) Lars Löfgren, FMCK Falun, KTM, 1:47:23. 4) Jonas Bengtsson, SMK Dala Falun, 1:50:06. 5) Martin Iggmark, Hallsbergs MK, Kawasaki, 1:51:33. 6) Christoffer Walltersson, Laxå MK, KTM, 1:52:01.

Resultatlistor: (Mer info finns på enduroSM.se )

Klassvis resultat, Lars 3:a JSM1

Totala resultat SEC , Lars fick en 18:e plats totalt alla klasser.

Ställning efter två deltävlingar:
Junior SM1;1:a Lars Löfgren FMCK Falun 45p, 2:a Oliver Nelson Hallsbergs MK 39p , 3.a Albin Elowson  FMCK Skövde 38p , 4:a Jonas Bengtsson SMK Dala Falun 33p.
klicka för
Totaltabellen JSM1 efter två deltävlingar.

Bildspel

Film

Nu väntar ett längre uppehåll från SM, nästa SM-tävling är i Njurunda 20-21 Augusti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *