Ungdoms SM och Junior tävling i Falköping MK 14-15 Maj

Lars deltar under helgen både i ungdoms SM och Juniorklassen på söndag.
– Bra att tävla med liknande regler och två dagar tuff körning som de internationella stora tävlingarna säger Lars när han packar för ännu en helg med intensiv körning. Under helgen är det inget krav på körkort så Lars kommer att köra på Husaberg FE 390 med startnummer 305 i klassen USM3.

Följ helgens alla resultat live på länken. Falköpings MK Livereultat

Ungdoms- & Dam SM och Vianorenduron 14-15 Maj


Falköpings MK önskar publik, förare, servicepersonal, press och inte minst funktionärer varmt välkomna till en fantastisk endurohelg på Falköpings Motorstadion den 14-15 Maj.

Under lördagen avgörs Ungdom- och Dam SM, vilket är klubbens första SM arrangemang inom Enduro.
Här fightas framtidens endurostjärnor om de åtråvärda SM medaljerna. Kanske är det här vi får se framtida svenska världsmästare utvecklas.
Vi har flera meriterade svenska damförare och ligger väl framme internationellt. Genom SM-serien hoppas vi kunna fortsätta utveckla damenduron, nationellt som internationellt.

I söndagens nationella tävling kommer Senior- och Juniorförare att delta. Detta brukar betyda att vi får se allt från förare av yttersta elit till gladaste motionär. Något ganska som är ganska unikt för enduro jämfört med andra sporter.

Den moderna internationella enduron ser idag annorlunda ut än den traditionella svenska, vilket de senare åren tyvärr visat sig i resultatlistorna. För att främja utvecklingen av svenska Junior- och Damförare kommer dessa erbjudas möjlighet att tävla under förhållanden snarlika till dagens VM. Detta innebär att de tävlar under 2 långa tuffa dagar, med begränsad tid till service av motorcykel och vila, vilket betyder mental stress och trötthet.
Detta tror vi i Falköpings MK är nödvändigt för att nå nya framgångar och hoppas att fler klubbar kan hänga på med liknande upplägg framöver.

Explosiv körning, uthållighet och mental styrka. Det är förutsättningarna för framgångar inom den moderna internationella enduron…

Varmt välkomna!

Fredrik Holmvik, Tävlingsledare Falköpings MK Enduro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *