Uppdateringar från EEC Kielce, Polen 7-8/5

Resultatlistor efter EM helgen.

Lördag, Race 1, Lars blev 23:a fick 0 poäng

Söndag, Race2 Lars blev 13:e fick 8 poäng

I EM tabellen räknas varje dags poäng.

Totalt i EM tabellen efter dessa två dagar ligger Lars på 17:plats, 3:e bästa svensk i klassen.

Hela EM tabellen

Ni kan läsa lite mer om Enduro EM på Tibro MK web

Söndag 8/5

Det regnade en hel del under natten så vi tänkte att det blir en lång och jobbig dag för förarna. Vi som var servicepersonal fick om vi höll oss i solen som sken under tävlingen ta av oss våra varma jackor som ändå behövdes i skuggan.

Lars körde mer på attack under proven för att få bättre tider. På transporterna flöt det stundtal i ordets rätta bemärkelse, en bonde meddelade tävlingsledningen att nu får det räcka med spår i blötan så där drogs spåret om inför sista varvet. Transporten som innehöll flera backar men en extra lång var tuff efter regnet och de ‘hjälpsamma’ Polackerna gjorde inte saken lättare.

– Det var skönt att kunna köra på attack idag under tidsproven, allt stämmer så mycket bättre då. En 13:e plats blev det idag söndag vilket ger EM poäng och det känns ju bra, säger Lars.

Foton och förhoppningsvis lite film kommer senare.

 

Lördag 7/5

Lars ligger på plats 23:a i klass J E1 efter lördagen.

– Det har flutit på under dagen, det är svårt att focusera riktigt bra på Crossprov och Enduroprov där tidtagning sker. Denna tävling vill jag gärna gå i mål på. Transporterna är spännande i utmanande miljöer och mycket folk längs banvarvet. ‘Backen’ är en utmaning men det funkar och mycket folk är på plats, säger Lars medan han fixar med utrustning inför söndagen fortsättning.

Ny starttid är redan kl 08.30 söndag morgon.

Liveresultat försöker de visa på denna länk. (men vi fattar inte hur den funkar) klicka sedanpå Enduro Kielce.

Foton Lördag.

 

 

Fredag.

Lars har startnummer 30. Startar på Lördag kl 10.08 beräknas gå i mål klockan 17.27 sedan är det Parc fermé inför starten söndag, första start sker då kl 0900.

Igår torsdag var det rek av banor. Det är samma bansträckning och svårigheter som förra året så ta en titt på de filmer som ligger på vår hemsida. Speciellt utmanande är den mycket långa och branta backen på en av transporterna, enligt uppgift från preride är den lerigare i år.

Idag fredag har det varit kompletterande rek och organisation av de två uteservicarna längs banvarvet samt förberedande av depån vid Kielce Stadion där däckbyte etc kommer att ske före Parc fermé. Vår ‘grupp’ består av 8 förare som skall servas. Totalt är det 23 svenska och en norsk förare som vi alla hjälper.

Lars har idag fredag anmält sig och besiktat hojen samt ställt in hojen i Parc fermé.

klicka för Bildspel från förberedelser och anmälan/besiktning.

Nu är allt förberett så nu är det ‘bara’ upp till mig att köra tävlingen säger Lars med ett litet leende innan han somnar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *