Dalaförare från Gagnef tillsammans med Linköpingsförare skall försöka vinna lag-VM

Linköpings Motorsällskap (LMS) kommer att delta vid lag-VM i enduro, som avgörs i södra Finland under sex dagar i augusti 2011.
Nedre Norra distriktet har inget lag som deltar och Lars har genom Linköpingsklubben fått en möjlighet att ytterligare skaffa sig internationell erfarenhet.

International Sixdays Enduro, ISDE eller sexdagars är lag-VM i motorcykelsporten enduro.

Varje år sedan 1913 (med undantag för världskrigen) arrangeras Six Days Enduro. Landslagen består av World Trophy (WT), Junior World Trophy (JWT) och Women’s World Trophy (WWT). Nominering av klubblag från SVEMO-distrikten sker också för att delta i Club Team Award (CTA), med 3 förare i varje lag. Totallängd på tävlingen är ca 140 mil fördelat på sex dagar. Den sjätte dagen är något kortare körtid men innehåller också ett avslutande motocrossheat. Läs mer på www.isde2011.com

Årets ISDE körs i Hamina i södra Finland mellan den 8 – 13 augusti. LMS kommer att ställa upp med ett lag bestående av juniorförarna Hampus Falk, Daniel Johansson och Lars Löfgren. Laget kommer att tävla i klubblagsklassen (Club Team Award).

Totalt kommer det att vara mer än 500 förare från hela världen, både män och kvinnor.

Förutom laget från Linköping kommer Sverige att representeras av ytterligare sex klubblag samt ett junior- och ett seniorlandslag.

Klicka och läs mer, där ni också kan läsa mer om förarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *