Lars Löfgren FMCK Falun kör Xtreme Enduro under SM-veckan i Halmstad.

Xtreme Enduro SM

Lars Löfgren leder sin klass i SM, JSM1, och totalt i Swedish Enduro Cup ligger Lars 11:a. Det är ett begränsat antal förare som är kvalificerade att delta i tävlingen.
  – Det är ett roligt och bra tillfälle att få visa upp sporten för en större publik. Med fint väder i Halmstad och alla andra idrottare på plats, så kan detta bli jättekul, säger Lars. Ofta ingår denna typ av konstgjorda hinder även i våra SM tävlingar som ett delprov, men  här blir det full fart med korta heat så det blir tufft och spännande.
Nu kanske jag inte är jättesnabb på korta extremprov utan brukar utnyttja min styrka och fysik under de långa endurodagarna då ett SM kan vara 6-7 timmar, säger Lars.

Pressmeddelande från Xtreme Enduro SM
Vid SM Veckan i Halmstad 28 Juni till 3 Juli kommer det bli premiär för SM i Xtreme Enduro. www.xtremeenduro.se
Tävlingen som kommer köras fredag kväll den 1 Juli körs mitt i centrala Halmstad. Arenan kommer ha läktare för 3000 personer och bjuda på en uppbyggd bana av extremkaraktär. Se skiss på banan.

Upplägget på tävlingen kommer bli samma som vid Indoor Enduro VM, dvs med inledande kvalheat som sedan leder fram till en avslutande final. Bakom arrangemanget står NTS-Timing, tillika samordnaren för den ordinarie Enduro SM serien, Marcus Frändén, samt den lokala klubben MCK Hallandia.

På startlinjen kommer hela Sverige eliten i enduro att finnas samt även ett antal av toppförarna från andra dicipliner. Då det svenska mästerskapet även är öppet för förare från utlandet kommer det troligen även finnas såväl norrmän som finnar på plats. Tävlingen kommer sändas live i SVT Play och sedan kommer ett halvtimmes långt sammandrag att sändas i SVT,s sändningar från SM veckan.

Värt att nämna är att vi i Sverige har en regerande VM silvermedaljör i den här grenen då den under vinterhalvåret körs  innomhus, det är Joakim Ljunggren Karlskoga som naturligtvis även här får räknas som den stora favoriten till att ta hem det första SM guldet någonsin i Xtreme Enduro SM. När dammet lagt sig fredag den 1 Juli vet vi vem om så är fallet.

/Marcus Frändén

SM veckan 

Nytt från SM-veckan, Johnny Ewerstein Projektledare SM-veckan Halmstad.

Fredagen den 1 juli kan du beskåda motorsport i världsklass på Marknadsplatsen Stuvarevägen vid Nissan. Se Silvermedaljör i Indoor VM Joakim Lundgren som med sin supercross motorcykel kommer att hoppa över stock och sten i en tuff tävlingsform som bjuder på rafflande racing med många omkörningar.

Under sex intensiva dagar kommer svenska mästare att koras i 19 olika idrotter. Hela familjen bjuds på stor idrottsfest med oslagbar bredd. Prova-på-aktiviteter, tävlingar och upplevelser av alla slag väntar er i Halmstads stadskärna. Där kan ni även njuta av mat, dryck och underhållning.

−Vi är väldigt glada över att Xtreme Enduro har valt att delta på SM-veckan i Halmstad. Det är en fartfylld sport som kommer vara en riktig publikdragare med sina hissnande körningar, säger Johnny Ewerstein – Projektledare SM-veckan 

Xtrem Enduro SM avgörs på en uppbyggd bana i stadionform. Banan kan liknas vid en supercrossbana och är mellan 4 och 6 meterbred. Till skillnad mot stadioncross innehåller den även olika uppbyggda hinder i form av stockar, vatten, stenar och mycket annat.

Här hittar du idrotterna som ska vara med på SM-veckan

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *