Xtreme Enduro SM fredag 1 Juli

Xtreme Enduro SM

Lars Löfgren leder sin klass i Enduro SM, JSM1, och totalt i Swedish Enduro Cup ligger Lars 11:a. Det är ett begränsat antal förare som är kvalificerade att delta i denna tävling.
  – Det är ett roligt och bra tillfälle att få visa upp sporten för en större publik. Med fint väder i Halmstad och alla andra idrottare på plats, så kan detta bli jättekul, säger Lars. Ofta ingår denna typ av konstgjorda hinder även i våra SM tävlingar som ett delprov, men  här blir det full fart med korta heat så det blir tufft och spännande.
Nu kanske jag inte är jättesnabb på korta extremprov utan brukar utnyttja min styrka och fysik under de långa endurodagarna då ett SM kan vara 6-7 timmar, säger Lars.
På fredag kväll vet vi hur det har gått och ni som inte kan vara på plats har möjlighet att se hela tävlingen LIVE på SVT Play.

Vid SM Veckan i Halmstad är det premiär för SM i Xtreme Enduro. www.xtremeenduro.se
Tävlingen som kommer köras fredag kväll den 1 Juli körs mitt i centrala Halmstad. Arenan kommer ha läktare för 3000 personer och bjuda på en uppbyggd bana av extremkaraktär. Se skiss på banan.

Länkar till youtubeklipp från Indoor Enduro VM som visar hur tävlingen går till.

http://www.youtube.com/watch?v=TOQy33465v0

http://www.youtube.com/watch?v=dIXJCj62nP0

http://www.youtube.com/watch?v=OGOcokZAzYc

SVT Play och SVT sänder från tävlingen.

Fredag 1 juli
SVT1 08:40-08:45 SM-veckan i Gomorron Sverige.
Programledare: Maria Wallberg

SVT Play/Mobil 17:00-20:00 Xtreme Enduro LIVE sändning!
En fartfylld mc-tävling där förarna ska åka så fort som möjligt på en bana med olika hinder. Direktsändning från marknadsplatsen.
Kommentator: Roger Blomquist. Expert: Håkan Hagman.

Lördag 2 juli
SVT1 samt SVT Play/Mobil 11:00-17:50
Dagens sändning bjuder på bland annat Xtreme Enduro, squash, dragkamp, frisbee, glima, submission wrestling, sjumannarugby, simning och triathlon. Dessutom delas priset till Sveriges bästa idrottsstad ut. Kommentatorer: Roger Blomquist, Björn Becksmo, Staffan Lindeborg, Hans Chrunak, Håkan Hagman och Lars Enoksson.
Programledare: Maria Wallberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *