RoboCup 2011 i Istanbul

Läs om Fredrik och hans lagkamrater inför VM tävlingen i Istanbul.

Dalarnas Tidningar klipp

Arbetarbladet.se

Följ SoftRobotic, som laget heter,  direkt på deras hemsida.

Blivande världsmästare i robotik?              

Soft Robotics som är ett lag med fem ungdomar kommer att representera Sverige vid Robotic VM som avgörs i Istanbull, Turkiet. Tävlingarna pågår under 6 dagar 5-11 Juli 2011.

RoboCup 2011, det största robot evenemanget i hela världen. Det är Istanbul University of Technology som arrangerar finalen i RoboCup, där både ungdomar, universitet och forskare tävlar med robotar. RoboCup Junior är en tekniktävling för ungdomar mellan 14 och 19 år. I RoboCup Junior får deltagarna en försmak på arbetsmetoder och förutsättningar som de senare kommer att möta i näringslivet.

“- Målet med RoboCup Junior är att öka intresset för teknik, likväl som förståelsen av samarbete i en anda av gemenskap, utveckling och positiv spänning!”

 

Soft Robotics tävlar i Uppdraget Räddning vilket innebär utveckling av en robot som ska användas för att markera positionen för skadade offer inom ett simulerat katastrofområde.

 

Länkar
SVT: http://svtplay.se/v/2361547/sm_i_robo_cup_avgjord

VM i Istanbul, Turkiet: http://www.robocup2011.org/

 

I mars vann vi SM i robotbygge/robotkörning, och kvalificerades vidare till VM i Turkiet för att representera Sverige. Tävlingen, kallad RoboCup Junior, är ett samarbete med länder över hela världen, och är en årligt återkommande tävling.
De flesta av oss i laget började tävla i robotbygge under högstadiet i en tävling kallad First Lego League. Under åren tog vi hem många priser och lärde oss enormt mycket. Sista gången vi deltog i den tävlingen (2009) placerade vi oss på en delad förstaplats i robotkörningen mot över 582 lag spridda över hela Skandinavien.
Förra året fick vi riktig bekräftelse på våra prestationer då vi var med på vårt första SM och vann, i och med detta blev vi kvalificerade till VM i Singapore. Förutom engelskspråkiga vänner fick vi även god kontakt med ett annat lag från Sverige som även de hade kvalificerat sig till VM, men i en annan kategori, och bestämde oss för att gå ihop som ett lag till kommande tävlingar, Soft Robotics blev vårt gemensamma namn.
Nu har vi alltså återigen kvalificerat oss till VM. Vi vet att vi har möjlighet att göra väldigt bra ifrån oss på tävlingen och komma bland de främsta.

Deltagare
Marcus Nygren (lagledare), Norrköping
Rebecca Nygren, Skutskär
Christer Åström, Forsmark
Sebastian Gustafsson, Skutskär
Fredrik Löfgren, Gagnef

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *