3:e plats vid Njurunda SM dag 2

Hej Igen, Anders här.

Då var den andra deltävlingen i Njurunda slut och det är dags att summera. Lars körde stabilt och slutade på en hedrande 3:e plats. Snyggt jobbat Lars!

Hur ska man då värdera den här 3:e platsen?  Vi kan backa till Söndag morgon. Lars startade tävlingen strax efter 10:00. Hela natten hade det öst ner regn och marken var mättad med vatten. Solen tittade dock fram på förmiddagen och avslöjade inte den blöta marken på hela dagen. Jag tog emot Lars på första specialsträckan för att hålla vattenryggsäcken samt midjeväskan med verktyg. Precis innan Lars körde den svenska eliten inom Enduro och det var otroligt vilken skillnad det var sedan dagen innan. Förarna körde med i princip full gas utan att komma framåt ens hälften av den fart dom hade på lördagen. Orsaken var att motorcykeln sjönk ner ungefär 4 dm i leran som stod som en kvast rakt bakåt i ungefär 5-7 meter… Snudd på att en båt varit ett bättre fordon den här morgonen. När Lars körde gick det bra fram till sista kurvan, då ville inte motorcykel längre stå upp utan Lars fick lyfta upp den. Resultatet vart att Lars slutade 4:a på specialsträckan och låg 28 sekunder efter ledaren.  Sedan gick tävlingen över 15 specialsträckor där Lars var snabbast på 3 sträckor (Var då totalt ca 20 sekunder snabbare än 2:an), låg 0-5 sekunder efter ledaren på 4 sträckor, 5-20 sekunder efter på 4 sträckor och endast 2 sträckor som hade mer än 20 sekunder efter ledaren. Den första sträckan var en sådan sträcka. Notera också att man fick stryka gräsgärdet på det fjärde varvet.. det höll inte att köra på hela dagen… Sedan så hade de 4 första sträckorna 4 olika vinnare varav Lars var snabbast på specialsträcka 4, så pass jämt är denna SM klass.

När man sedan tittar närmare på siffrorna så ser man att Lars verkligen är stabil, han hade en mindre lyckad start men arbetade in sig i tävlingen och avslutade på ett magnifikt sätt utan att vika ner sig eller försöka chansa med förfärliga konsekvenser som följd.

Marginalerna på den här nivån är väldigt små och Lars hade inte den sista turen på sin sida för att vinna idag. Dock sättet han genomförde tävlingen är imponerande. För att förstå hur jämt det är så kan vi se att tävlingen startade vid 10:00 och var klar strax före 16:00, då hade Lars kört motorcykel mer än 5 timmar varav de specialsträckor som räknas in i tävlingstiden var 1 timme och 28 minuter. Av den tävlingstiden så var Lars efter 29 sekunder till 2:an och 57 sekunder till 1:an. Ska vi räkna procent så är 1 minut på 1:21 timme strax över 1%.. Att köra 1% snabbare än någon annan är inte mycket, så jämt är en Endurotävling.

Fortsättningen på SM serien är väldigt spännande och det som är positivt för Lars är att han som vann söndagens tävling fick bryta tävlingen på lördagen. På så sätt är han troligen ute ur leken för JSM1 då den killen då fick en poänglös lördag.

Tack för mig och jag håller tummarna för dig Lars!

Mvh/Anders

 

Det blev Dalarna på hela pallen vid deltävling 4 (dag 2 i Njurunda).

JSM1
1) Robert Kvarnström Folkare MK, 1:20:30.09. 2) Jonas Bengtsson SMK Dala Falun, 1:21:00.04. 3) Lars Löfgren FMCK Falun, 1:21:27.78.

Tabellen i JSM1

Plac Startnr Namn Klubb Anmälare Märke Totalt
1 57 LÖFGREN Lars FMCK Falun KTM 90
2 30 BENGTSSON Jonas SMK DALA FALUN Www.marinfritid.com KTM 77
3 92 ELOWSON Albin FMCK Skövde Team Grönhults Svets & Mek KTM 76
4 67 NELSON Oliver Hallsbergs MK Www.hedstromsmotor.eu KTM 125 70

I hela Swdeish Enduro Cup ligger Lars på en 14: plats.

Alla resultatlistor www.endurosm.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *