Seger till Lars vid Njurunda Enduro SM 20/8

Krönika

Hej,

Jag heter Anders och mina barn är kusin med Lars. När nu Enduro SM har deltävlingar i krokarna där vi bor sover Lars med team över och jag fick det ärofyllda uppdraget att med min MC åka till de specialsträckor som inte är på depå platsen med nya glasögon, vatten och glada tillrop. Sagt och gjort, imorse såg jag Lars starta och begav mig snabbt till den första specialsträckan för att bistå Lars.

Varje varv bestod av 4 specialsträckor med olika långa transportsträckor emellan. Min bild av Enduro är att köra precis på gränsen av sin förmåga men att hålla sig på gränsen av kontroll som gör att man kommer i mål. Många förare gick ut väldigt hårt och tyvärr körde bort sig i leran. Det första varvet var inget toppvarv för Lars och när han på specialsträcka 2, ett extremprov med höga hopp, djupa diken och blöta stockar ramlade!! På partiet med sprängsten vart inte bara Lars besviken. Pappa Erik var inte alls glad och muttrade högt.

När sedan varv nr 2 gav några topptider av Lars men även några mindre lyckade etapper var humöret inte på topp i teamet.  Jag som även lyssnade av andra som hade samma sysslor som jag hörde många förare som sa att dom skulle satsa extra för att ta igen tid… för att sedan på nästa sträcka ha kört omkull med trasiga delar och onda kroppsdelar som föjd.

Lars verkligen kämpade med den inre prestationsångesten och ändå hålla sig på banan.

Varv 3 visade Lars klass, flytet började komma men marginalerna är väldigt väldigt små.

På varv 4 stog jag och väntade med hjärtat i halsgropen på den näst sista specialsträckan, enduro provet. De äldre förarna i SM klasserna började komma i mål medans jag väntade på Lars. En efter en kom dom i mål, brun från topp till tå och varenda en ruskade på huvudet och hade kommentarer av typen ”Det där var nära att jag fastnade…ujujuj”..  Skulle jag få se en hel Lars eller skulle han komma med styret i handen?..  Efter några minuter med ett 2 takts vrål kom Lars ut ur skogen halvnöjd av sin insats vad jag kunde se.  När då sista specialsträckan återstod låg Lars 2:a med 17 sekunder upp til 2:an..  17 sekunder på en specialsträcka är i princip ointagligt.. väldigt mycket..  MEN Det gäller att åka hela loppet i mål och även våga att vinna. Lars gjorde det med en ära. Han vann med 2 !!! Sekunder.

Imponerande Lars och Grattis! 
Min behållning av dagen var att följa den interna kampen som förarna hade med sig själva, att kunna ta en motgång utan att landa i en ond spiral. Att verkligen kunna göra det är det som skiljer mästarna mot resten. Alla som kör SM kan köra fort, alla som kör SM kan vinna om dom har medgång och turen med sig, men alla fixar inte den interna kampen med sig själv. Jag är övertygad om att en sådan här tävling verkligen utvecklar Lars och kommer verkligen att följa honom framöver.

 Mvh/Anders

Reultatlistor och info på www.endurosm.se

JSM1
1 Lars Löfgren FMCK Falun
2 Jonas Bengtsson SMK DALA Falun
3 Albin Elowson FMCK Skövde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *