Ännu en seger för Lars i Enduro SM !

Under söndagen 11/9 kördes Götapokalen i Enköping som även var den 5:e deltävlingen i Enduro SM. Det hade regnat mycket under veckan innan, men under tävlingsdagen var det uppehåll. Transportsträckorna var långa och blöta vilket gjorde att flera fick det rejält jobbigt. SM klasserna körde fyra varv på den 45 km långa banan som innehöll 4 olika prov med tidtagning, dvs totalt 16st prov. Total körtid inkl transport var ungefär 6 timmar och 20 minuter.

– Jag kom till start med inställningen att försvara min ledning i JSM1 klassen. Det går inte att köra lugnt när de andra förarna jagar, men det gäller att få en uppfattning om dagsformen på de andra och lära sig de olika proven för att inte chansa i körningen.

Tävlingen blev så spännande som publiken önskar. Lars låg med i tätstriden fram till sträcka 8 då han tappade kedjan och lite mer än en minut. Lars fick sedan upp farten och tog flera sträcksegrar, bl.a. blev han total tvåa efter Jocke Ljunggren på sträcka 14. På sträcka 15 blev det en marksyning och efter det tyckte Lars att han lika gärna kunde ta det lite lugnare på sista sträckan för att säkra en andra plats. Enduro är som vi vet en tuff sport och inget är klart före målgång. Ledaren Albin Elowsson tappade kedjan på sista sträckan och därmed segern, otroligt jobbigt efter en hel dags tävlande. Albin slutade fyra i klassen och Lars segrade.

1) Lars Löfgren, FMCK Falun, 1:57:53.64. 2) Andreas Linusson, Kinna MK, 2:00:28.54. 3) Jonas Bengtsson, SMK Dala Falun, 2:00:38.77. 4) Albin Elowson, FMCK Skövde, 2:00:46.18 5) Oliver Nelson, Hallsbergs MK, 2:01:19.14.

Resultatlista klassvis

Resultatlista totalt, SEC (Lars blev 15:e totalt)

Prisutdelning

 1) Lars Löfgren, FMCK Falun 2) Andreas Linusson, Kinna MK 3) Jonas Bengtsson, SMK Dala Falun

Tabellställning inför sista deltävlingen.

Plac Startnr Namn Klubb Anmälare Märke Totalt
1 57 LÖFGREN Lars FMCK Falun Husaberg TE 125 115
2 30 BENGTSSON Jonas SMK DALA FALUN Www.marinfritid.com KTM 97
3 92 ELOWSON Albin FMCK Skövde Team Grönhults Svets & Mek Husaberg 94
4 67 NELSON Oliver Hallsbergs MK Www.hedstromsmotor.eu KTM 125 86

Lördagen den 24/9 arrangerar Fjugesta MS den sista SM-deltävling för säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *