Inför Novemberkåsan med Lars Löfgren

Nu närmar sig årets tuffaste tävling, Novemberkåsan. Tävlingen körs både på dagen och natten unde mycket krävande förhållanden. När det blir en så krävande tävling är ofta inte startfältet så stort, ca 140 startande, sedan får vi se hur många som tar sig till målet efter över 30 mil körning. Årets tävling arrangeras av SMK Örebro och serviceplatsen med start och mål är Åsbro.

Läs historik m.m. på wikipedia, Novemberkåsan.

Länk till hemsidan för årets Kåsa, http://www.novemberkasan.se/

För att genomföra en Novemberkåsa är det mycket som ska förberedas och planeras. Motorcykeln ska utrustas med ett el-system som klarar att leverera ström till så många lampor som möjligt. Lars Husaberg TE 125 ska under natten kunna driva tre stycken Xenonlysen med möjlighet att variera antal lysande lampor beroende på väderförhållanden. Det är nu klart att dubbdäck är tillåtet och det var bra eftersom vädret kan göra det förrädiskt med halkan men tyvärr kan det också ge djupare spår i skogen att fastna i.

Under årets tävling kommer SVEMO att testa ett system med ”Tracker” Ett urval, 30st, av förarna bl.a Lars kommer att utrustas med en enhet som gör att arrangören och publik mfl kan följa exakt var Lars befinner sig på en karta (matsalen och ev på internet). Vi hoppas att det kommer att funka bra för att öka behållningen för publik men också ett sätt att öka säkerheten för förarna.

Lars har startnummer 31 och startat kl 09.16 på lördag morgon. Nattetappen startar kl 17.00. Komplett startlista

Under tävlingen kommer vi att uppdatera vår facebook sida, Team Lars Löfgren där kan alla även de utan eget facebook kunna se foton m.m.

Följ resultat, lyssna på radio direkt på internet, se Novemberkåsan hemsida.
http://www.novemberkasan.se/resultat/default.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *