Nu är SM premiären körd.

Lars Löfgren
Före start

Vimmerby MS bjöd som väntat på en stenig bana och lång provtid. Dessutom var det väldigt blött i skogarna men för dagen bra väder.

De 15 proven fördelade på 3 varv tog ut sin rätt. Många tvingades bryta, det var nära att jag blev del av den skaran.
Det började bra och jag fick bra flyt i körningen. Jag låg på andra plats efter första varvet. Första sträckan på andra varvet började det strula. Jag tappade nästan fem minuter efter att ha kört ner i för mycket vatten, då fick jag problem att få igång hojen. Dessutom böjde jag växelspaken och jag fick försöka växla med hälen istället. Efter byte av växelspak gav jag mig ut på nästa sträcka.
Några kilometrar in på sträckan fortsatte bekymren, jag körde in i ett träd och ramlade. Jag fick ont i rygg/nacke och handen. Det hämmade min körning en hel del och det satte sig även i huvudet vilket bidrog till att jag inte vågade ha samma attack. Efter ytterligare ett varv hade jag skakat av mig det värsta ch återhämtat mig så pass att jag kunde fokusera på köringen igen.

Lars inför en av alla specialsträckor
Lars i kö inför start på en av alla specialsträckor

Jag kunde avsluta med förhållandevis bra tider på vissa prov. Jag kämpade mig igenom hela tävlingen med en 12:e plats och fick med mig välbehövliga poäng inför fortsättningen.

Resultatlista Klassvis

Resultat totalt alla klasser

Ni kan läsa mer om tävlingen på fastbikes.se Grattis också till Johan Edlund som total vann.

Nästa SM-tävling är Enköping, Göta MS den 19 Maj. se mer om SM på www.endurosm.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *