Enduro SM deltävling 2, Göta MS

Gästkrönika.

Ännu en tävlingshelg är avslutad och denna gång har jag, Lars tjej fått förtroendet att agera gästkrönikör! Håll till godo!

Lars in action
Foto Linn Blüme, endurosport.se

Göta MS stod för den andra SM tävlingen och som vanligt lyckades de med ett fint arrangemang, varierande och roliga prov, dessutom hade de vädergudarna med sig! Tävlingen bestod av 16 prov, uppdelade på fyra varv. Det bjöds på allt från ett riktigt sandigt prov till något som på beskrivningar från flera förare lät som ett äkta kåsaprov, blött men dock inte bottenlöst. 

   Tävlingsdagen började som vanligt med tidig uppstigning och frukost, efter lite kaffe var all depåpersonal pigga började med förberedelser. Lars däremot hade lite problem med att behålla frukosten! Så med den starten på dagen gjordes det bästa av situationen och Lars verkade riktigt sugen på att komma iväg trots allt! Vi i depå höll tummarna att de första två sträckorna skulle gå bra och att Lars skulle hitta ett bra flyt, något som han  lyckas med. Han satte bra tider och verkade positiv, alltid en bra början!

   Lars fortsatte att köra stabilt, blev bara ett litet fall i resultatlistan, men som sagt inga större katastrofer! Under sista varvet blev det som alltid väldigt spännande att stå i depå och invänta resultat, tävlingsledningen beslutade också att delar av prov tre skulle tas bort eftersom allt för många haft stora problem.

   Lars och Albin Elowson hade en sekundstrid om tredjeplatsen då endast två sträckor återstod. Lars hade 6 sekunder att ta igen på Albin, och i enduro kan allt hända, så det är bara att stå på in i det sista! När Lars stack iväg på näst sista sträckan gav han mig kommentaren ”Nu ska jag ut och leka lite”, något som kan översättas till ”Dags att ge allt!”. Lars hade kört snabbare än Albin på de två sista proven tidigare under dagen, så med det i ryggen gav han sig ut på jakt! Avståndet växte dessvärre och vid sista provet som var crossprovet fick vi ge informationen att det skilde 23 sek upp till tredjeplatsen.

  Detta var dock ingen anledning till att slöa på sista provet. Jag stod kvar och tittade, och kunde inte hålla mig för skratt när jag såg hur otroligt laddad han var inför sista starten. Och mycket riktigt, det blev en rivstart och hopp som hette duga! Inte killen som ger sig i första taget!! Albin körde en bra sista sträcka och tog tredjeplatsen medan Lars var nöjd över en fjärdeplats! Nöjd, men riktigt sugen på att klättra ytterligare i resultatlistan nästa deltävling!

Lars och Anton
Lars och Anton Sandstedt före start, Anton har hjälmen på för han ska strax starta.

Det var en sammanfattning av Lars tävling, men det händer mer under en dag som denna! Även Team Karlström motor Husaberg kompisen Anton Sandstedt körde bra, hade lite strul med utrustningen och tyvärr bidrog en fastkörning på det tredje provet till att han tappade många sekunder. Men en femteplats blev det! Vann JSM1 klassen gjorde Mikael Persson och totalsegrare även denna gång blev Johan Edlund, båda från Karlskoga EK.

  Att stå i depå är nog minst lika påfrestande som att tävla, mellan kaffepauserna är det full fart! Och då ska vi inte tala om hur den stackars följeåkaren har det, svettigt värre att befinna sig på alla ställen samtidigt! Men vi lyckades få ihop allt trots att vi inte är så många! Mycket tack vare att Lars är lugn och vet vad hans uppgift är, att köra bra!

Nu tackar jag för mig!

/Linnéa

Bildspel

Resultatlistor och tabeller från endurosm.se

Endurofoton från Endurosport.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *