Stångebroslaget 8/7-12

Under helgen avgjordes Stångebroslaget, den första av de tre klassiska, Gotland grand national och Ränneslätt är de två andra, stora långloppen i enduro.
En nyhet för året är att Husaberg har gått in som huvudsponsor och tävlingen heter numera Husaberg Stångebroslaget. Några nyheter för året hade införts bl.a. så var det presskonferans direkt efter målgång för pl. 1-3 i alla klasser.

Presskonf
Vid Presskonferensen Albin Elowson, Lars Löfgren, Jesper Börjesson

Ungdoms och motionsklasser avgjordes under fredag, lördag medan Elit, senior, junior (startade kl 10.00) och dam klasser (start strax efter) kördes alla med start på söndagen. Totalt startade ca 150 förare på söndagen

Jag anmälde mig sent och fick ett högt startnummer och hamnade därmed i andra startled, lite synd för starten är viktig.
Vädret hade tidigare under helgen varit ostadigt men med uppehåll och fina förhållanden på banan.  Under natten till söndag så började det regna litegrann. Regnet fortsatte inför starten och under större delen av tävlingen vilket gjorde banan spårig, halkig och på sina ställen djupa hål. Många fick det jobbigt och stora problem med glasögon.

Lera Lars LöfgrenRyggen
Foto Per Larsson och Alvina Oscarsson Lars under leran. Och efter dusch

Min start vart inte så bra, vilket syns på filmklippet, FILMKLIPP. jag hamnade bakom två förare som inte fick igång sina hojar och säkert 50 % av alla förarna låg före mig i spåret.

De flesta förare är tvungna att tanka minst en gång och för mig med 125cc tvåtakt så var den stora frågan om vi förare skulle behöva tanka två gånger. Jag och Martin Larsson var två som provade att köra tre varv direkt utan tankning, det lyckades för mig men inte för Martin som skjöt sin cykel i leran fram till tankningen. Jag hade denna gång mycket hjälp vid min tankning 😉 för många var intresserade av hur mycket som var kvar efter tre varv. De andra hade tankat efter två varv och nu visste de att de kunde köra tre varv utan att tanka om de tänkte sig för med gashandtaget.

Jag blev 2:a i min klass och totalt 8:a vilket jag är nöjd med.

Prisutdelning

Junior: 1) Albin Elowson. FMCK Skövde  2) Lars Löfgren. FMCK Falun  3) Jesper Börjesson. Tibro MK (alla på varsin Husaberg TE 125), 4:a Hampus Falk Linköpings MS.

Totalt:

1) GUNDERSEN KJETIL, NMK AURSKOG OG HOLAN, 2:53:59. 2) KARLSSON JONAS, GÖTA MS, 2:58:20. 3) EDLUND JOHAN, KARLSKOGA EK, 3:02:34. 4) ELOWSON ALBIN, FMCK SKÖVDE, 3:04:06. 5) SUNDIN MARTIN, KUMLA ENDUROTEAM, 3:04:45. 6) PERSSON NIKLAS, KARLSKOGA EK, 3:05:56. 7) SÖDERBLOM CHARLIE, ENDURO TEAM ÖREBRO, 3:11:05. 8) LÖFGREN LARS, FMCK FALUN, 3:13:56. 9) GUSTAFSSON JOHAN, ÖSTHAMMARS MK, 3:13:58. 10) ROSENDAHL ANDREAS, ÖSTHAMMARS MK, 3:14:46.

Resultatlista

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *