Enduroläger för ungdomar i Falun

Nu i helgen har jag varit med och arrangerat ett träningsläger för Ungdomar i Falun. Under Lördag eftermiddag berättade jag om mitt tävlande samt visade några filmer. Efter maten berättade jag hur jag förbereder min hoj. Jag visade även hur jag kränger däck med korv. Sedan när mörkret lagt sig körde vi mörkerträning. De som inte hade egna lampor fick låna för att prova på.

På Söndagen delade vi in oss i två grupper, där jag var tränare i den ena. Den grupp som jag tränade bestod av fullstora hojar, mest 125:or, och de var 9 st. Vi körde 3 teknikpass och en staffet på slutet. Under första passet var det fokus på kurvteknik, andra passet var mera ‘kåsaträning’ och sista passet tränades det på stående positionen vid stenig terräng. Jag såg stor utveckling hos förarna under momenten vi tränade.

Lars är tränare

Som avslutning på lägret kördes en lag-staffet, där en ur de mindre hojarnas grupp bildade lag men en ur de större. Varje förare körde fem varv på en kortare slinga, med förarbyte i laget efter varje.

Hela gänget samlat

Här kan ni klicka och se lite av vad vi gjorde.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *