Lars tog en total 7:e plats i Novemberkåsan.

Novemberkåsan avgjordes i Eskilstuna under helgen 1-2/12.

Det blev inte så kallt i antal minusgrader som befarat men det var ändå kylan som gjorde att flera fick bryta. Trots kylan var tävlingssträckorna bitvis väldigt blöta men det bjöds även på steniga stigar. Kylan gjorde även att alla förare såg ut som isgubbar när de kom in till depån efter långa vägtransporter i blöta kläder.

Publiken gjorde även denna kåsa till en folkfest med alla eldar i skogen och glada hejarop. En ‘kamrat’ till mig hejade så högt på en transport att jag först trodde att det hänt något och vred mig, men då fick jag sladd och gled omkull på asfalten.
– Det är ändå kul med alla som hejar och eldar i skogen säger Lars – en riktig folkfest med traditioner det märks.

– Jag hade bra koll på mina grejor inför tävlingen och det kändes bra i kroppen. Husaberg 125:an med egen Kåsalampa och bra lyse på hjälmen tillsammans med bra kläder är ett bra recept.
Vi fick stå i depå med Karlström/Hojbutiken vilket gjorde att jag och min servicepersonal fick det ombonat och trevligt.

Hela dagetappen rullade på bra i ett högt men energisnålt tempo. Inför nattetappen där ‘allt avgörs’ kändes det bra, jag låg då 9:a totalt.

Det hade blivit ännu kallare inför starten på natten så jag satte på mig varmare kläder och handskar. Efter första sträckan fick jag omvärdera beslutet, hellre frysa lite på transporten än överhettad under sträckorna! Det blev till att plocka av lite kläder och sedan vart det bra. Min speciallösning med hel och halvljus på kåsalyset fick jag också göra om efter första nattsträckan men efter det funka lyse som jag ville.
Fördelen med ispansar på kläderna är att det isolerar, nackdelen att det är svårt och tungt att böja benen 😉

Lars vid SWECO sträckanLars på första sträckan

På näst sista sträckan körde jag ner i vatten och fastnade lite, samtidigt slog jag i en sten och tappade kedjan. I det nollgradiga vattnet lyckades jag efter en stund få dit kedjan igen och komma vidare. Men annars var det ‘bara’ att köra på utan några större bekymmer.

Total 7:a och 6:a i seniorklassen är jag nöjd med. Det är ändå naturligt att som endast 18 åring jämföra mig med juniorerna i denna tuffa tävling med hela sverige eliten på plats och då hade det räckt till andra plats i juniorklassen.

Tack alla som hjälpte till i depån och följeåkare Anders I. Tack alla mina samarbetspartners som gör att vi kan ge allt i skogen.

Tack också alla i publiken som hejade och hade lika roligt som jag i skogen under dagen och natten. Sedan får vi inte glömma alla som hejade framför datorn och via all den teknik som finns idag med facebook och sms etc.

klicka för Bildspel.  och länk till video på Dalarnas Tidningar men även artikel i Dalademokraten

 

Lite resultatuppgifter.

Det kom 133 förare till start på sträcka 1, föranmälda var det fler. Endast 60 stycken kom i mål.

Total resultatlista, här

ResultatPrisutdelning
Prisutdelning i klassen Senior/Elit där Lars blev 6:a i klassen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *