Vinst i Trettondagsrundan 2013, 16 februari

Trettondagsrundan fick skjutas upp, under trettonhelgen pga vädret. Idag kunde den 40:e tävlingen genomföras. SMK Dala Falun uppmärksammade några äldre funktionärer som varit med och organiserat tävlingen från början. Johnny Jansson var prisutdelare och tackade alla för att tävlingen har kunnat genomföras under så många år.

Tävlingen är mycket uppskattad av publiken och den går på en bana som aldrig används till träning eftersom start och delar av sträckan går i bebyggt område med speciella krav. Depåområdet är på Ingarvets industriområde.

Efter att ungdoms och motionsklasser hade kört var det dags för start ca kl 12.00 för junior, bredd och senior/elit.

Flera i publiken tippade att striden om seger skulle stå mellan Jonas Bengtsson SMK Dala och Lars Löfgren FMCK Falun båda tävlandes i seniorklassen. Tävlingen körs som typ 1 dvs ett varv/sträcka med service mellan varven som skulle köras fyra gånger. Varvet tog nästan 30 minuter så det blev en körtid på ca två timmar totalt.

Lars
Lars med segerbucklorna, både totalt och i klassen senior. Hade ledning från start till mål.

Prisutdelning
Lars Löfgren 1:a, Jonas Bengtsson 2:a, Per Andersson 3:a, Henke Johansson 4:a

– Snöspåret var löst och gropigt i det nästan plussgradiga vädret och det var svårt att få fäste i kurvornas då inga snövallar höll för trycket av min Husaberg 350 😉 Både jag och Jonas gjorde några vurpor. På första varvet starta Jonas först och när jag kom ikapp körde han omkull och jag passerade. De andra tre varven starta jag först med Jonas jagandes direkt bakom. Efter tre varv skilde det 3 sek men på fjärde och sista drog jag ifrån och segrade med 30 sek, berättade Lars efter prisutdelningen.

Det var en bra genomkörare inför nästa helg då SM-deltävling 1 går i Östersund.

Resultat.
Resultat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *