Gävle-Dala Vintercup i Hofors 11/1 -14

Nu har jag premiärtävlat på min nya KTM 350. Tävlingen arrangerades av SMK Hofors och de hade gjort ett mycket bra jobb med banorna. Det var nämligen två sträckor per varv, den ena mest snabbåkt och den andra mer stenig och långsammare. Båda två var riktigt roliga på sitt sätt. Vi i Elitklassen skulle köra 6 varv, alltså totalt 12 sträckor.

Innan tävlingen hade jag bara ett par lättare träningspass på hojen samt en alldeles ny och hårdare fjädring från RG3 Sweden. Detta gjorde mig lite extra spänd innan start, jag började stressigt på första sträckan och hade svårt att få sväng på hojen. Jag gjorde några justeringar på chassit och det kändes direkt mycket bättre på andra sträckan. Efter tre sträckor fick jag veta att jag ledde med över en minut och jag kunde ytterligare slappna av och fokusera på känslan på hojen. Vi gjorde några fler justeringar, som föll väl ut, men sedan var det ett relativt tajt körschema så för att hinna köra alla sträckor hann jag inte ta så långa servicestopp på slutet av tävlingen.

Jag ledde tävlingen från början till slutet och vann till sist med över två och en halv minut! Detta är jag såklart nöjd med, men mest nöjd är jag med att känslan på hojen är så bra redan nu! Detta lovar gott inför resten av året.

1. 102 Lars Löfgren FMCK Falun KTM   1:26:38,3
2. 104 Tomas Jansson Woxnadalens MK Suzuki  1:30:06,9
Anmälare: KATALYSATORÅTERVINNING
3. 128 Johan Hedström SMK Hedemora Husqvarna 1:32:52,6

För fullständig resultatlista se http://enduro.klubbstugan.net/ Observera att där felaktigt står att jag kör Husaberg…