Seger i vintercupen 26/1-14

Direkt från MC Mässan i Göteborg till vintercupen i Fragg – från en metropol till en annan!

Idag har jag kört den fjärde deltävlingen av vintercupen arrangerad av FNE (Fagersta Norberg Enduroklubb). De bjöd på en snabbåkt och lagomt stenig bana med bitvis snöspår, även om det gick att stå upp nästan hela varvet runt. Vi i elitklassen skulle köra sju varv och jag startade först, med de andra tätt jagandes bakom.

Jag spände mig en aning och hade svårt att lita på mig själv de två första varven. Det kändes som att jag hade betydligt mer fart i kroppen, men att jag inte vågade släppa på riktigt. Trots att jag inte var helt nöjd ledde jag tävlingen redan från start. Efter varje varv, så servade jag tills dess att Tomas Jansson var redo för ett nytt varv och sedan drog jag iväg med honom jagande bakom. Riktigt roligt och nyttigt för oss båda!

Jag satte bättre och bättre varvtider ju längre tävlingen gick. På sista varvet satte jag min klart snabbaste tid, 12.44. Vilket resulterade i en segermarginal för dagen på ca 1,5 min före Tomas.

Fotograf för dagen var Evelina Jansson.