Vinst i Trettondagsrundan!

Idag arrangerade SMK Dala Trettondagsrundan. Tävlingen blev tidigare inställd på grund av den milda inledningen på vintern. Nu fanns det dock gott om snö, men det blev ändå inte något hårt och fint snöspår. Utan istället var det mjukt, slirigt och bitvis ganska stenigt. Helt klart ganska svårkörda förhållanden.

Jag startade först, med Gustav Milling hack i häl. Det rullade på i rätt så hyfsat tempo men jag kände inte att jag hade något direkt flyt. Då första varvet var kört låg jag 6 sekunder bakom Milling som öppnade starkt. Under andra varvet försökte jag öka tempot och ta i lite mer. Det gav tyvärr inte någon större utdelning, jag satte ungefär samma tid och Milling utökade ledningen. På det tredje varvet försökte jag istället lugna mig något och stå upp mera, detta visade sig vara ett vinnande koncept den här dagen. Jag tog in nästan hela Millings försprång och när jag gick ut på sista varvet var det mer attack, men fortsatt stående. Jag lyckades återigen förbättra min varvtid och efter målgång väntade jag med spänning på Millings tid. Han kom tyvärr inte hela vägen i mål, på sista varvet fick han maskinella problem. Därmed vann jag tävlingen med hela 13 minuter före Niklas Persson.

Kompletta resultatlistor finns här.

Ett STORT tack till alla er som var ute i skogen och hejade, det är alltid roligt att tävla på hemmaplan!