SM premiär i Uddevalla

Den 24-25 maj genomfördes SM premiären. Tävlingen arrangerades likt en VM helg, två tuffa dagar med parc fermé mellan dagarna. Tävlingen bestod av ett crossprov och två enduroprov, det ena i blöt, stenig skogsmark och det andra innehöll ett par svåra backar samt ett par gräsfält. Däremellan körde vi långa krävande transporter över mycket stenhällar och genom mycket lera och vatten.

Under fredagen var jag ute och gick alla proven ett par gånger, det såg bra ut, även om det inte liknar de prov jag kört i VM tidigare under året. Första enduroprovet såg ut att bli tuff svenskenduro med några blöta partier. Backarna på det andra enduroprovet såg svåra ut, men fullt körbara. Sen kom Regnet, det verkligen öste ner i ett par minuter och dränkte hela området. Detta ändrade proven en hel del…

På lördagen startade jag som första par kl 9:00 och första varvet gick bra utan några direkta misstag även om det var halt och svårkört på grund av regnet. Sen kom vi ikapp de som startade sist redan på andra varvet, vilket ledde till en del problem. Framför allt i backarna på det andra enduroprovet. Det provet fick de även dra om till andra varvet för att en backe blev alltför svår. Efter tävlingen lämnades det även in en protest mot att det hade varit för mycket kö på provet första gången vilket gjorde att provet ströks. Överlag är jag nöjd med lördagen, förutom de två sista proven. Innan dessa ledde jag min klass med två minuter men försökte öka ytterligare, vilket inte lyckades. Istället tappade jag över en halvminut.

IMG_1046
Fredrik Johansson, Lars Löfgren, Jens Hillgren

Jag vann trots det min klass SM2, vilket var riktigt roligt och lovande inför söndagen. Det var över 200 startande på lördagen men av dem bröt nästa hundra, vilket tydligt visar hur jobbigt och svårkört det var.

Till söndagen gjorde därför arrangören ett par ändringar. Vi körde ett varv mindre (4 istället för 5) och de tog bort de svåraste och mest sönderkörda partierna på både proven och transporterna. Tyvärr hade jag det betydligt svårare trots det. Jag ramlade ett flertal gånger redan på första varvet och lyckades sedan aldrig ta ikapp den tid jag tappade till Jonas Karlsson. Jag fick istället fokusera på att säkra andraplatsen i klassen vilket lyckades med minsta marginal, 0,23 sekunder… Nervös väntan efter sista provet!

2014-05-25 15.06.39
KTM Scandinavia/ Lindskey racing vann också team mästerskapet. Andreas Linusson, Henrik Lindholm, Jonas Karlsson, Lars Löfgren

Totalt sett är jag riktigt nöjd med helgens resultat 1a och 2a, därmed leder jag klassen inför höstens fortsättning av SM-serien. Nu närmast väntar VM i Heinola, Finland 6-8 Juni och VM i Enköping 13-15 Juni. Kom gärna o heja om ni har möjlighet!

Tabell_SM2
Tabell SM2.

För er som vill se lite mer av hur det var så kika på youtube länken

IMG_0983 IMG_0013 2014-05-23 17.11.35

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *