WEC 9-11/5 Kalambaka, Grekland

VM deltävling 3, Kalambaka Grekland

Den vackra staden Kalambaka har idag över 12.000 invånare, byggd vid foten av det heliga berget i Meteora som är en av de mest populära turistmålen i landet. Över 2,5 miljoner turister kommer årligen till denna region.

Själva staden kommer många gånger i skuggan av Meteoras kloster, men har många intressanta monument, massor av hotell, krogar, restauranger, kaféer, barer och en utvecklad marknad.

Den långa historien om staden börjar för nästan 3000 år sedan. Homeros Iliaden beskriver hur staden byggdes på oländig, stenig jord och stenhögar samt deltog i det trojanska kriget med kung Podalirius. Stadens namn ändrades till Aeginio under den hellenistiska perioden och den romerska eran. Under denna period blomstrade staden och under den senare delen av den 4: e eller 5: e århundradet e.Kr. grundade den första kristna kyrkan som delvis överlevt. På 1700-talet under det ottomanska styret döptes staden om till nuvarande Kalambaka, en förvanskning av det turkiska ordet “Kale-bak” som betyder “titta slottet”. Staden befriades från det ottomanska styret 1881. 1943 under ockupationen, blev staden helt förstörd av tyska trupper.

kalampaka

Filmer
 EWC 2014 KALAMPAKA PROMO VIDEO

Enduro World Championships in Kalampaka Meteora 2011

2011 MAXXIS FIM Enduro World Championship – Meteora (GRE)

Var ligger kalambaka? Toti Boutique Hotel, klicka på kartan nedan och sök i Google Maps.

Kalampaka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *