Enduro VM i Enköping

IMG_0759

Det fortsätter uppåt i JVM resultaten! I helgen körde jag den 5:e VM-deltävlingen som nu gästade Sverige och Enköping. Göta MS som arrangerade tävlingen ville ha en VM tävling med mer provtid än normalt. Därför hade de dragit ett mycket långt crossprov, över 11 minuter jämfört med normalt 5-6 minuter. Sedan var det ett extremprov, också det aningen längre än normalt. Därefter körde vi ett enduroprov, som tog över 13 minuter. Det var ett stenigt och svårkört prov där man både kunde ta och tappa mycket tid mot konkurrenterna. Som bonus körde vi även ett fjärde prov, ett snabbt gräsgärde i anslutning till staden. Dessa prov körde vi sedan fyra varv varje dag vilket gav en provtid på över två timmar per dag. Total tävlingstid var 7timmar och 42minuter! Det gäller att vara vältränad och fylla på med energi på de korta service stoppen.

Lördagens race började inte jätte bra, första gången vi körde extremprovet togs det ingen tid på provet (arrangören gjorde sena ändringar) och tur var det. För jag körde ikull ett flertal gånger och fastnade på ett par ställen… Sedan fortsatte det gå aningen tungt på enduroprovet, där satte jag en dålig tid. Var ikull och fastnade ett par gånger. Men det var inte bara jag som gjorde misstag där, därför var jag trots det 6:a efter ett varv. Sedan körde jag bättre och bättre, undvek att gör misstag och lyckade avancera till femte plats innan dagen var slut. Nytt personligt rekord! Men trots det inte helt nöjd… Tidsskillnaden framåt var för stor. Jag hade kört lite för försiktigt, framförallt på enduroprovet. Detta skulle jag försöka ändra till söndagen.

IMG_0547
Stora stenen “väggen” som alla skulle över på extremprovet.

På söndagen var jag mer på hugget direkt, körde med mer attack. Tyvärr resulterade det i en spräckt motorkåpa på första extremen, bytte den direkt på nästa service. Utan tidstillägg eller trasig motor kunde jag fortsätta till enduroprovet. Satte en bra tid där, men ser att olja läcker igen… Snabbt men försiktigt till service och byta kåpa igen…!? Jag som skulle ta upp jakten på täten, inte slå sönder hojen. Men efter första varvet höll jag farten uppe utan att slå i något mer! Efter halva dagen, låg jag femma nästan en minut upp till fjärdeplats! Men då tänkte jag, kan man tappa en minut på två varv kan man ta in det också! Det var framförallt på enduroprovet som jag försökte ta så mycket tid som möjligt, och så nära det blev till sist. Efter en provtid på över två timmar skiljde det 4 sekunder till fjärdeplatsen.

Totalt sett är jag nöjd med helgens två 5:e platser och framför allt körningen sista varven på söndagen!

20140615_182726~22014-06-15 17.06.13
Team GP Motorsport, ute service, Sabrina, Lars, Oliver och Cicco
20140615_182726~2

Efter tävlingen presenterade förbundskaptenen vilka förare som ska representera Sverige vid lag-VM i Argentina i början på November. Jag är en av fyra i laget, det känns såklart hedrande och roligt!

20140615_182726~2

2014-06-15 18.27.25
Oliver Nelson, Jesper Börjesson, Albin Elowson och Lars Löfgren.
Förbundskapten L-G Ståhl coacher Daniel Persson och Anders Eriksson 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *