SM seger och fina sträcksegrar i Kumla

Gårdagens tävling gick riktigt bra! Seger i klassen och femteplats i totalen. Prov nr tre, ett toksnabbt stubbgärde, var en klar favorit för mig! Totalsnabbast med tio sekunder till tvåan första gången. Sen även totalsnabbast gång två och tre, men tyvärr vurpade jag sista gången. Kul att få beröm från Jocke Ljunggren, trots att jag slog honom på det provet.

Tyvärr körde jag inte lika bra på de två andra proven. Det första provet var ett snabbt sandigt prov på och runt Hallsbergs crossbana. I början var det nyslätat, men allteftersom blev det mer och mer gropigt och många lömska stenar dök upp.

Prov nummer två var ett riktigt enduroprov med mycket sten och rötter samt flera blöta partier där det gällde att passa sig för att inte köra fast. Detta prov hade jag svårt för i början, jag gjorde ett par missar och fick inte riktigt upp farten.

När vi hade kört två varv och var halvvägs in i tävlingen låg jag på andraplats i totalen. Men sedan kraschade jag tyvärr hårt i början på det tredje varvet, klarade mig med ett par skrubbsår i ansiktet, men tappade en hel del tid. Lyckades trots det göra bra tider på de återstående proven och vann tillslut klassen med över två minuter ner till tvåan! Att jag dessutom var totalsnabbast på tre prov var en jättefin bonus 🙂


2014-08-30 15.39.45-1

2014-08-30 16.09.52
Fullfart på min bästa sträcka. Foto, Endurosport.se

2014-08-30 14.44.47

Så här ser SM2 tabellen ut efter 4 av 7 deltävlingar

SM2: 1) Lars Löfgren, 74p. 2) Jonas Karlsson, 59p. 3) Fredrik Johansson, 52p. 4) Olle Löthman, 46p5) Anton Nordh, Tibro MK, 44p. 6) Martin Sundin, Motorklubben Kumla Enduroteam 40p

 

Nu är det bara att ladda om inför VM-finalen i Frankrike den 12-14 September och fortsättningen av Enduro SM helgen efter i Hofors.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *