Tvåa och ökade ledningen i SM-klassen trots missar.

2014-08-017
1) Micke Persson, Karlskoga EK, 2) Lars Löfgren, FMCK Falun, 3) Olle Löthman, Östhammars MK

I helgen avgjordes tredje deltävlingen av Enduro SM. Tävlingen arrangerades av Östhammars MK vid Lunda flygfält. De höll i en deltävling förra året också, vilket på gott och ont märktes. Arrangemanget fungerade bra, men proven och transporterna var i det närmaste identiska med fjolårets. Lite tråkigt kan jag tycka, men samtidigt förståeligt då det inte finns andra stigar att välja.

Tävlingen började i alla fall bra för mig, utan att stressa på proven låg jag två i klassen och femma totalt efter halva racet. Men sedan började misstagen komma, framför allt på SP9. Där for jag ut i en massa småträd och sly, fastnade säkert en halvminut och en vurpa i all stress gjorde att jag tappade än mer! Därefter kom jag inte riktigt in i körningen igen, gjorde ett par bra tider men de varvades med flera mindre bra. Jag föll ner till en tionde plats totalt, men lyckades i alla fall behålla andraplatsen i klassen och utökade även min ledning i SM-serien då värsta konkurrenterna var bakom mig.

Här kan ni se en film på min YouTube kanal. Det är från morgonen när jag kör första SP1. 

Om två veckor fortsätter jakten på SM-medaljerna när den fjärde deltävlingen avgörs i Kumla 30/8.

Ställning  i SM2 tabellen.Skärmdump 2014-08-18 09.51.42.pngLunda SM

Återstår 4 deltävlingar: 30 aug Kumla ET, 20-21 sep SMK Hofors, 4 okt SMK Söderhamn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *