SM Guld och topp 10 i VM 2014

Sammanfattning av mina två senaste tävlingshelger som båda var dubbelhelger.

10662131_296971527154647_5989886161299813350_o 10532411_297715953746871_7280300286445955784_o

Sista VM deltävlingen i Franska Brioude avgjordes 12-14/9 dvs helgen före SM i Hofors 21-22/9 så det har varit hektiskt att hinna med alla förberedelser men nu får ni en sammanfattning.

Sträckorna i Frankrike bestod av ett extremprov med en utslagsgivande brant backe, ett crossprov på ett gräsgärde och ett mycket snabbåkt enduroprov. Det var också en relativt tuff transport med ont om tid från ute-servicen till en tidskontroll innan crossprovet. Där fick vi förare ligga på ordentligt för att slippa tidsprickar, men ändå tänka till en hel del då det var ordentligt djupa spår på några ställen i en bäck.

Redan på första varvet när jag körde enduroprovet hände det som inte får hända. Jag kom i kapp en annan förare på ett snabbåkt parti och hamnade i dammet så att jag inte såg att stigen svängde utan körde rakt fram. Jag slog huvudet i en stor gren som skickade mig i backen och hojen fortsatte ner för en slänt. Omtöcknad och jätteont i nacke o huvud kände jag blod i ansiktet och ur munnen. Fick ändå skynda mig att hämta hojen och fortsätta. Längre fram på sträckan stod människor och vinka för där låg en annan förare skadad. Pappa kollade mig i ansiktet, läppen och ögon när jag kom i mål och sedan fortsatte jag till ute-servicen för att kollas mer. Pga den skadade förare som krävde ambulans etc. så ströks det provet och andra förare fick ledas förbi på andra vägar mha funktionärer på hoj.
Man vet aldrig vad som är rätt eller fel när man har ont och fortsätter tävlingen men man kan ju alltid bryta senare… Jag slutade 6a den dagen vilket jag är mycket nöjd med, speciellt med tanke på det som hände under dagen.

10687461_296990340486099_8054492040445895706_o

Stel i kroppen och naturligtvis nacke och huvud så var det svårt att få till en bra körning under söndagen. När man sedan får mer rammel och strular så är det extra tungt, slutar dagen som 16:e man och utanför poängplats. Vi börjar plocka ihop för att resa hemåt och kollar resultattabellen där jag då ligger kvar på 8e plats men den här veckan har vi sett att sluttabellen har rättats och jag blev då 9:a totalt i VM till sist. De hade glömt att lägga till poäng på Salsench en förare som jag vid tävlingen i Italien hjälpte upp ur en ravin så att han kom i mål på den tävlingen….om inte om o.s.v. men där har jag nog en ny kompis i alla fall 😉

Nu är VM serien klar och målet topp 10:e är uppfyllt. Jag har också fått mycket erfarenhet kring VM tävlingarna och kan förstås även hitta till flera olika länder i Europa med bussen. Resorna har många egna historier som vi tar en annan gång.
“Amatörfilm” från VM deltävlingen som beskriver mycket hur det egentligen ser ut för förarna, jag är med 11.25 min in i filmen. Här kan ni se EWC Official  film.

Fort hem till SM

Nu är det klart, SM GULD 2014!! Det känns så bra att med en deltävling kvar redan kunna titulera sig mästare! Tävlingen 21-22/9 i Hofors går inte till historien som en av de bättre, men just nu kvittar det. Körde bra på ett av de tre proven, vilket inte räcker för den absoluta toppen. Vann dag 1 i ett soligt Hofors med totalsnabbaste tider på gräsgärdet flera gånger och blev trea i klassen dag 2 då det började regna efter ca ett varv. Även dag två var gräsgärdet mitt snabbaste prov medan de steniga enduroproven var ovant kanske pga att VM banorna inte ser ut som enduroproven i Hofors… 😉  Men min lägsta nivå är ändå hög.

IMG_0874
Klicka här Dalarnas Tidningar skriver efter att ha intervjuat mig om SM segern.

Målet för säsongen var att försvara SM medaljen och komma topp 10 i VM, verkligen roligt att kunna nå målen tillsammans med er som hjälper mig. Stort tack.

Sista SM deltävlingen går i Söderhamn 4 okt, kom gärna och titta. Läs mer på www.endurosm.se

Därefter är det dags att på allvar börja förbereda resan till Argentina och lag-VM i enduro. International Six Days of Enduro, ISDE i San Juan Argentina. Läs mer här om tävlingen. Vi tävlar mellan 3-8 november men vi åker från Sverige lite mer än en vecka innan. Sverige skickar bara ett Junior Trophy lag med 4 förare varav jag alltså är en. Mer om detta senare.

ISDE2014_2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *