News 2006

News from old home page 2006

Many photos can you find in meny Photo and selected year

 

NYHETER

Nu har snön kommit och vi har tagit på dubbdäck. Det blev många bilder på Anton i pudersnön.
2006-11-03, Lars

Det har varit ett roligt och givande läger. Total körtid lördag och söndag blev hela 6 timmar (jobbigt). På lördag kväll var det kostlära. Det var en “lektävling” på söndag eftermiddag. Det var en kall helg, ca 0 grader hela tiden. Så man blev kall om fingrarna. Se bilder.
2006-10-30, Lars

Det var ett lerigt men roligt ränneslätts-lopp. Det varierade mellan snabbkörd teräng och tung lera.
Vi satt i bilen i ca 10 timmar, då vi åkte upp och ner samma dag (jobbigt). Det blev några bilder, tyvärr inte så många p.g.a. att pappa stod i depon.
2006-10-20, Lars

Nu var det tävling igen, denna gång Enduro Granatrundan i Falun. Det fanns ingen U klass så Lars deltog inte. Men de var där och tog bilder som jag nu har lagt upp.
2006-09-30, Fredrik

Pappa bor nästan i garaget nu. Kommer bara in och sover. I helgen så har det varit två tävlingar. Jag lägger upp fotona på sidan nu.
Visentjakten Enduro typ 1 med tidkort 24/9-06
Sista Gr Sanering Cup i motocross för i år var i Falun 23/9-06
2006-09-23, Fredrik

Nej, ingen text finns tillgänglig nu heller. Vi klippte ihop en snabb film idag. Länk finns här:
Filmen
Fotona
2006-09-09, Fredrik

Nu har Gr Sanering Cup i Skutskär avslutats utan att vi skrivit någon text. Jag ska försöka att få pappa eller Lars att skriva ner något. Bilderna har jag framkallat nu.
2006-09-03, Fredrik

Mellan kl 18 igår och 18:30 idag så har TeamLars varit offline, vi ändrade server och flyttade om massa filer. Alla länkarna bröts då. Nu tror jag att det är ordnat, men om ni märker att någon länk inte fungerar så vill jag att ni talar om det antingen i gästboken eller via mail.
2006-08-26, Fredrik

Vi har lagt till “säljes” som val i menyn. Där lägger vi in annonser på motorcyklar eller tillbehör. Om du ska sälja något så kan du maila oss, då lägger vi kanske in anonnsen på vår sida.
2006-08-25, Fredrik

Kalendern är uppdaterad
2006-08-21, Fredrik

Gävle-Dala Endurocup 2006 avslutades i Hedemora.
Grattis till alla som deltog i klasserna 80U och 125U. Vi ses i kommande endurospår.

Klass 80U:
1:a Niclas Lindberg SMK Gävle
2:a Charlie Wiklund SMK Ockelbo
3:a Lars Löfgren Borlänge MK.
2006-08-21, Fredrik

Pappa arbetar för fullt med texterna, men han är i garaget så det dröjer kanske. 
Länkarna till bilderna lägger jag i alla fall upp nu.
Sommar Cup i Hedemora 20/8-06
Rättviksracet 5/8-06
Sommarcupen i Skutskär
Goliatveckan i Kil 2006
2006-08-20, Fredrik

Nu i helgen har vi (=Lars) genomfört sin första start i Stångebroslaget. Lars chansade friskt och låg hack i häl på täten, men efter ett tvärstopp vid en sten och lite markkänning blev han omkörd igen och slutade på en hedrande 13:e plats (43 startande i hans klass) , se Resultat. Sommarens hittills varmaste dag hade vi också nere på Prästtomta skjutfält. Gissa om det dammade då motorcyklarna drog förbi?! Ett jättefint arrangemang, välordnat – men ändå familjärt. En stor eloge till hela arrangörsstaben. Vi kommer gärna igen – om Lars och/eller Erik vill köra nästa år? Kameror hade vi förstås med oss, så håll till godo med lite bilder.
2006-07-10, Agneta

Mascupen avgjordes igår kväll. Lars och jag har deltagit i sekretariatet under alla tre kvällarna så nu är vi lite trötta men också nöjda med arrangemangen. Rättvik BMK som var först hade en tekniskt krävande och blöt bana (i det vanliga regnet). Tyvärr gjorde några illa sig så att de inte kunde fortsätta i cupen. Folkares bana var istället tung och svårkörd i den djupa sanden, det var svårt att göra omkörningar när det nästan var som ett enda djupt spår att följa. Kvällen i Avesta avslutades i fin kvällssol vilket bådade gott för en fin avslutning i Borlänge. På morgonen sista dagen tänkte jag igenom de sista detaljerna innan tävlingen så att vi lugnt kunde genomföra allt och samtidigt ha lite kul, vädret var iallafall toppen. Lars och jag fick också bra kontakt med en del journalister under dessa kvällar, läs tidningsartiklar. I Borlänge fick vi hjälp av tre “pryo-elever” från Lima en blivande tävlingsledare och två till sekretariatet. Tävlingsgenomförandet för oss funktionärer gick väldigt bra, tack alla som hjälpte till. Våra pryo´s utvecklades snabbt och kunde sköta mycket i sekretariatet själva, tack. Eftersom jag mest var inne i någon “kur” med dator och annat så är flertalet foton tagna av Lars som sprang med alla resultatlistor och en kamera beredd.
2006-06-30, Erik

Mitt första KM körningen gick bra hela vägen men slutade med att jag råkade köra genom staket, det gjorde ont. Jag kommer igen nästa gång….
Se foton.
2006-06-18, Klas F #41

I stekande sol och värme (som vi vill ha?) genomfördes GR Sanering cup i Hofors. På förmiddagen genomfördes guldhjälmsklasserna med många duktiga förare, både killar och tjejer körde denna gång. Celina har nu också genomfört sin första tävling….
I 80U klassen beslutade vi på förarmötet att korta alla heat med 5 minuter pga värmen. Charlie tyckte att det var onödigt för det ska vara jobbigt men så kör han också enduro vilket ger bra träning. Jag sa till Charlie att nu när det blev avkortat så kan han ju vinna ett heat vilket han också gjorde i kvalet, bra jobbat . Det var annars mycket jämna heat med mycket omkörningar och hårda täta duster om placeringarna. Lars låg bra med i A-finalen trots en sedvanligt dålig start. När han på sista varvet tänkte ta det lite lugnare fick han ett kast och druttade i backen, ont efter att styret gått in i höft/mage så rullade han in i mål. Efter att smärtan gått över tyckte vi ändå att körningen och fotograferandet hade gått bra, så då var allt okej igen.
2006-06-17, Erik

Vi kom fram i tid….ovanligt bra. Det var sommrigt, soligt, dammigt och stenigt vilket enduro faktiskt är många gånger. I 80 klassen var det interna fighter mellan Fredrik, Johan och Lars där Fredrik äntligen vann! Anton och Jonas fortsatte sitt kämpande i 125U och denna gång var det Antons tur att fixa segern. I klassen kort motion så körde Mats och hans tipps till de andra förarna var att använda gamla sköna stövlar, i med treansväxel och sedan bara åka…För Mats del räckte det till en hedrande nionde plats, mycket bra. Nu har Sommarcupen lite uppehåll men kolla i kalendern så ser ni att det finns fler tävlingar om ni inte bara ska sola och komma ikapp med andra sysslor hemma… Bland fotona finns riktigt fina sommarbilder med blommor, röda stugor och enduro på samma kort!
2006-06-16, Erik

I 20 gradig värme (äntligen?) gick starten på Sommarcupen Enduro i Årsunda. Terrängen är som en stenig öken och träden verkar anfalla oss från sidorna så tätt står de där vi åker. Dammigt och kämpigt slet vi i 5 varv nära nog en timmes körning för mig.
Pappa försökte fota och Mats sprang med vattenflaskor som vi nästan inte hade tid att dricka ur….Men kul hade vi och i mål kom vi för att sedan ta en kvällsfika vid bilarna.
2006-06-08, Lars

Eftersom vi inte körde i Hedesunda så finns det inga foton. Däremot så har vi sammanställningen totalt efter Hedesunda i Gr Sanering Cup. Se Resultat
2006-06-07, Fredrik

Solen sken hemma på morgonen och resan till Ljusdal gick bra. Väl framme så var det kallt och regnet kom med jämna mellanrum. I Guldhjälm 85cc var både Johan och Axel med, båda körde mycket bra. Tyvärr så landade Axel olyckligt efter ett långt hopp under första heatet. Sjukvårdspersonalen tog hand om honom i regnet medan heatet avslutades, Axel transporterades till sjukhuset där ett benbrott fick gipsas. Alla förarna tyckte synd om Axel som nu får vila från crossen. Lars sa att det var en rolig sandbana med åkning i djupa “sandraviner” jag försökte fota för att ni ska förstå hur det såg ut. Både Lars och Fredrik gick till A-final så de var nöjda när vi satt och fika under tältet med regndroppar mot taket, det dammade i alla fall inte på banan. När vi kom hem igen på kvällen så sken solen åter.
2006-06-03, Erik

Med några regniga dagar under veckan så blev det åter torsdag kväll och Sommar Enduro Cup. Med gott om tid så hämtade vi Fredrik och Mats i Falun därefter åkte vi vidare till en plats som heter Ersbo utanför Gävle. Jag hade läst Skalles vägbeskrivning men ändå lyckades jag hitta ett annat Ersbo söder om Gävle, nära Hedesunda! När vi förstått att det var fel plats så var det bara att skynda till nästa Ersbo, vi hann fram för att starta precis i tid. En ytterligare regnskur när vi kom fram men annars var vädret helt OK. Grabbarna tyckte att det var halkigt och stenigt dvs mycket jobbigt. Ändå hade båda synpunkter på att det var en kort (40 min körtid) tävling. Tack vare den sol som lyste så blev det bättre foton eftersom blixten inte behövdes.
2006-06-02, Erik

Vi har fått stillbilder av Robin som var och filmade vid vår tävling i Borlänge
2006-05-31, Erik

Inga foton idag, men vi ordnade en jättebra tävling i Borlänge istället. Resultaten hittar ni under Resultat och på www.mylaps.com.
2006-05-28, Erik

Nu har vi fått tillbaka kameran som försvann i Räfsbo, så nu får ni se lite fler bilder från Sommarcupen 11/5.
2006-05-22, Fredrik

Dagen började med Guldhjälms klasserna. På fotona finns några från 85 Guldhjälm. Eftermiddagen dominerades av Gr Sanering Cup 80U. Där deltagandet satte rekord med 63 förare. Vilket medförde 3 kval. Vädret var på vår sida och det vanliga regnet i Rättvik uteblev. Kanske beror det på våra mysiga tältläger. Många vurpor blev det tyvärr.
Eftersom det blev så många bilder, valde vi att ha dem i lite lägre upplösning den här gången. Ni får maila oss om ni vill ha någon orginalbild.
2006-05-21, Fredrik och Lars

Endurotävlingen Sommarcupen i Hofors avgjordes i “nästan” regn och lite svalare temperatur. 125U-klassen stod mellan Anton W och Jonas B. Båda var taggade efter senaste mötet. Länge var det jämnt, men sedan fick alla bara se ryggen på Anton (se foto). Eftersom jag har en enklare kamera som är i behov av ljus så är kvällstävlingar svåra att fota utan att det blir oskärpa, jag har ändå med sådana bilder som visar framfarten i skogen. I 80U kämpas det i skogen. De åker så fort, att 125U får se upp mellan stenar och träd. Efter väl genomförd tävling, så är det gott med lite fika och se på när de “stora” gubbarna ska passera blöthålen.
2006-05-18, Erik

Litet äventyr
2006-05-13, Erik

Denna torsdag var vår första tävling på en vardag efter jobb och skola. Starten var klockan 18.30 för våra ungdomar i 80U eller E0 som det nu heter i Enduro. Efter att ha flexat från jobbet och hastat över till Räfsbo utanför Avesta, kunde Lars lätt stressad göra premiär i Sommarcupen 2006. Lars, som startade först i sin klass, gjorde redan på första varvet en vurpa. Det blev mycket jämnt bland våra killar och de växlade placeringar flera gånger. Mycket glada, men också trötta, kom de i mål, se resultat. När det var dags för Mats att starta i kort motion, så dukade Sus upp med tårta och fika – dagen till ära. Grattis Anton, som valde att fira sin 13 års dag med kalas i Endurospåret med kompisarna. När tårtan var lika slut som alla våra förare, så bar det av hemåt… det var då det mest dramatiska för dagen upptäktes… Niklas som är en ordentlig man, hade tro’t eller ej, lagt Eriks digitalkamera på bilens motorhuv och glömt den när han åkte hem. Mobilerna gick varma med dålig mottagning i skogen och Mats vände tillbaka utan att finna någon kamera. Alla blev vi oroliga för kameran, barnen var ju ändå välbehållna efter tävlingen. På morgonen, dagen efter när Erik tömde mobilsvaret fick han ett glädjande besked. Kameran var upphittad mitt på asfaltsvägen utanför Fors av en tjej som cyklade hem på kvällen. Tjejen hade ringt mig efter att gjort en sökning på internet med mitt namn vilket kameran var märkt med samt ordet motocross eftersom hon kikat på de bilder vi tagit under kvällen, mycket fyndigt! Jag har inte sett kameran ännu, men det verkar som om detta äventyr slutar lyckligt, medan vi väntar med framkallning från den borttappade kameran. Så håll till godo medfoton från den kamera jag höll reda på själv….Glad Fotograf
2006-05-11, Erik

Nu äntligen känns det som om sommaren kommit och vi har klarat av första deltävlingen i GR-sanering Cup för klass 80U 12-15 år. I strålande sol och mycket sand….avgjordes tävlingen som för många är ett kraftprov efter vintern. Det gäller att äta och vila så att kroppen orkar i den varma solen, som bilderna visar så satt förarna i skuggan och fika när det inte var race…Skulle det mekas så var det pappor som fick rycka in.
2006-05-08, Erik

Hej alla förare som tränade med transponder i Folkare den 30/4-06.
Vi som samtidigt tränade på tidtagningssystemet, Orbit, dvs transpondersystemet tackar för att ni körde runt så att vi kunde få lite träning inför kommande tävlingar.
Vi har i resultaten inte alltid fått med alla förare som körde våra träningsheat så det som visas på www.mylaps.com får ni se som exempel från vår kurs.
MEN nu är ni alla välkomna till de tävlingar som arrangeras av oss som deltog på kursen.
Borlänge MK, SMK Hofors, Bollnäs MK, SMK Dala Falun, Ljusdal MK, Folkare MK, Lima MS
2006-05-01, Erik

Crossträning med transponder hos Folkare MK!
Jag har bjudit in andra klubbar inom NND som jobbar med Orbit tidtagning till en “avrostningskurs” i systemet.
Eftersom vi behöver förare som samtidigt tränar så är alla förare hjärtligt välkomna denna tid med en laddad transponder på sin motorcykel.
Kursen går ut på att praktiskt jobba med ORBIT systemet. De som är och tränar motocross har transponder med sig så att vi kan köra några heat.
Sprid denna information om utbildning till fler som bör/vill lära sig Orbit.
Sprid också till Era motocrossförare att det är transponderträning dvs möjlighet att träna heat på tid.
Tid och plats:
söndag 30/4-06 kl 10.00-14.00 vid Brovallen. Välkomna
2006-04-24, Erik

Eftersom jag behöver träna på transpondersystemet och det vanliga gänget vill köra motorcykel så ordnade jag enduroträning med transponder! Vi samlades vid Finnbo i Falun och strålade ikapp med solen. Nu kan Ni se både foton och resultat på TeamLars hemsida.
Coolast var Anton som under SS2 blev hungrig och stannade på varv 2 för att ta en korv med bröd.
2006-03-25, Erik

Alla resultat finns som eget val i menyn till höger på skärmen. De kan visas både som pdf-filer och med MyLaps på vår hemsida.
2006-03-25, Fredrik

Idag var vi inbjudna till Skog City Grand National av Borgmästaren i Skog.
Det var -19°C på morgonen men före start var det varmare, vi visste att det var mycke snö med djupa snöspår och svårt att köra om varandra.
Förarna i 125U och 80 U startade efter varandra så risk fanns för köbildning. Banan var plogad vissa vägsträckor så där gick det lätt och fort men i skogen var det tufft.
Glädjen och viljan i spåren gick inte att ta miste på så Grattis! alla förare och håll till godo med lite stilstudier….Klicka för resultat
2006-03-11, Erik

Tävlingskalendern för 2006 är uppdaterad, bl.a. Sommar Enduro Cupen är inlagd.
2006-03-06, Fredrik

Lördagen den 4 mars var datumet för Vintercupens sista tävling och vi var i Hedemora. Efter en hel veckas snöande, fruktade vi det värsta. Massor av snö och svårigheter att bedöma banans håligheter och karaktär. Från åskådarplats tycktes det som om den dolda isen under snön var det svåraste (och roligaste) för förarna.
För vår egen Lars blev det en lyckad tävling (igen!) med en sjunde placering idag och totalt i hela cupen tog han in ännu en placering och slutade som elva. Bravo Lars!
Alla förarna i ungdomsklasserna 125 och 80cc har visat prov på styrka och uthållighet samt att de kan lära sig de svåra snöspåren, det blir intressant att följa deras spår i skogarna framöver.
En annan kille som gjorde en stor insats idag, var Pappa Leijon som slog till och vann sin klass, kort motion. Grattis till dig, Mats!
Många fina foton blev det även denna gång. Klicka här för att kolla in Hedemora-racet!
2006-03-04, Agneta

Under detta vinter-OS, som för Sverige har inneburit många fina segrar och medaljer, blandar vi TV-tittande och vinterenduro. Många tappra kom till Årsunda och kämpade som slalomåkare bland träd och backar. Spåren var bitvis hårda, men lömskt mjuka i vissa partier. Se foton.
GRATTIS Tre Kronor till OS-guldet i ishockey! Grattis Sverige 
2006-02-26, Erik L

Inbjudan till Endurotävling
SMK Dala Falun arrangerar Skog City Grand National, den 11/3 –06.
Det blir även en 80cc klass men då måste fler anmäla sig.
Anmäl Er snarast på www.smkdala.nu och klicka vidare på tävlingar.
2006-02-20, Erik L

Efter en lång helg med mycket motorcykelkörning så finns det nu även foton från crosstävlingen Råbergsracet. Klicka för Resultat.
2006-02-19, Lars trött förare 

Vintercupen arrangerades av Grängesberg på den mycket fina banan i Sörbo. Ca -5 grader kallt och nysnö på marken. Enligt Lars var det en bra bana som för honom tog ca 20 min per varv. Tyvärr hamnade Adam i ett dike och tog sig inte upp själv, i och med det fick Per extra fin motion då han letade efter Adam…..
Robert Bergman var på andra spännande äventyr men syrran Sanna och hennes mamma fixa allt själva och Sanna körde så fort att det var svårt att hinna ta bra bilder.
2006-02-18, Erik

Söndagen den 12/2 var det dags igen att träffa polarna och åka lite enduro. Denna gång, som kontrast till förra helgens kyla, var det 0-gradigt och kramsnö. Finfina förhållanden i spåren, om än lite tungkört i vissa avsnitt, kunde jag förstå efter att ha intervjuat några väl insatta hojåkare. Håll till godo med dessa nya bilder!
2006-02-12, Agneta

Vintercupen i Falun avgjordes under kallast möjliga förhållanden -20°C på morgonen hemma, när vi kom fram var det på minusgränsen för att kunna starta i tid.
Det var några få tappra som startade i klassen 80U.
Bilderna visar tyvärr inte hur kallt det var. se foton
2006-02-05, Erik

Vi gör nu om utseendet på hemsidan så att den blir modernare med bättre översikt.
2006-02-01, Fredrik

Tack alla Mammor för att ni hjälper era enduro-ungdomar
(och “gubbar”) under vintercupen.
Nya bilder finns från Hofors.
2006-01-29, Erik