Nyheter från endurohelgen SM vecka, Stångebro och Six Days

SM veckan och Super Enduro

Superenduro SM i Halmstad! Tävlingen bjöd på rafflande racing inför stor publik. Jag körde riktigt bra i början på kvalet, tog ledningen i starten men sedan gjorde jag något enstaka misstag samt att förare runt mig låg i vägen som plockepinn. Därför missade jag finalerna med minsta möjliga marginal… Sedan vann jag mitt placeringsheat.

Tävlingen är spektakulär och uppskattas av publiken, får man flyt i körningen är det riktigt  roligt att köra också 😉

SVT film hela tävlingen, Lars vinner sitt uppsamlingsheat 01:40 in i filmen.

ISDE Sixdays på Sardinien
Under Super enduron var förbundkapten Lars-Göran Ståhl expertkommentator i SVT och passade även på att presentera herrlagen till Six Days.

klicka och läs mer på SVEMO om herrlagen

glädjande så är jag uttagen! Jag kommer att köra i World Trophy laget vid tävlingen som går på Sardinien 30 september till 5 oktober. Det här blir mitt tredje Six Days och jag vet ungefär vad som väntar. Det kommer krävas mycket av mig och min utrustning under veckan, men jag ser fram emot utmaningen!
Stort tack till alla som stöttar mig och gör att jag kan förverkliga mina drömmar.

Stångebroslaget
De yttre förutsättningarna var nästan perfekta, spåret var snabbt och fint samt strålande solsken och ordentligt varmt. Jag kände mig i god form innan och var riktigt laddad. Det är masstart, och starten är viktig för att undvika att köra i dammet. Jag fick igång hojen snabbt och var femma in i första kurvan, men där försvann min lycka… Föraren framför mig kraschade och jag kunde inte undvika att dras med i kraschen! Som tur är blev jag inte påkörd och kunde börja min jakt uppåt i fältet och genom dammet. Jag avancerade ganska fort, men det kostade mycket energi. Så när jag var uppe på femte plats i totalen och fyra i klassen Elit E2/E3 nådde jag inte högre. Efter ett tankstopp föll jag en plats i totalen och slutade 6:a. Jag är ganska nöjd, framförallt med tanke på starten, men lite bittert med en 4:e plats i den tuffaste klassen.


Resultatlista alla Elit, junior, senior, jag körde Elit klass 2

Nästa större tävling är SM i Linköping den 10 augusti.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *