SM finalen i Uddevalla den 14/9

Så var det nu dags att göra upp om medaljerna på Glimminge motorstadion utanför Uddevalla. BMK Uddevalla, som arrangerade sin första endurotävling, bjöd på tre fina men utmanande prov. Första provet var ett varv på deras crossbana, där de kör motocross VM, alltså ett mycket snabbåkt och spektakulärt prov med STORA hopp. Andra provet var ett varierat enduroprov med sten, rötter och stubbar i skogen samt fin och snabb gräsdel. Tredje provet var extremprovet, mestadels uppbyggda hinder på och runt en supercrossbana med bland annat stockar, däck, cementrör. Men extremprovet hade även en naturlig skogsdel med en svår nerförsbacke med massor med lösa sprängsten.


Innan start visste jag vad som krävdes för att säkra SM guldet men trots skaplig marginal vågade jag inte gå ut i ett annat tempo än jag brukar köra i. Laddade på ordentligt på crossprovet, så hårt att jag hoppade otroligt långt i ett av hoppen… då blev jag rädd att framhjulet skulle gå sönder, men som tur var höll det! Därefter tog jag det aningen lugnare, men jag låg ändå tvåa i klassen efter första varvet trots en vurpa på extremprovet. Då ledde Anders Eriksson med några sekunder, men efter att han hoppade för långt på crossprovet och framhjulet gick sönder så gick jag upp i ledningen. Jag kände mig inte helt bekväm andra gången vi körde enduroprovet, mycket halare och osäkrare än känslan var varvet innan. Följande varv körde jag med större säkerhetsmarginaler, vilket gjorde att tvåan Jonas Karlsson närmade sig tidsmässigt. Så när jag inledde det femte, tillika sista varvet ökade jag farten något. Jag ville ju avsluta SM serien med seger 😉 Det gick vägen, jag vann deltävlingen och därmed även SM GULD!


Jag vill passa på att tacka alla som hjälpte mig under tävlingen men ett speciellt tack till Anders Israelsson, pappa och Linnea. Dessutom riktar jag ett stort tack till Er som stöttar och bidrar till att jag kan förverkliga mina drömmar!!


Nu väntar inget längre firande utan redan på lördag flyger jag ner till Sardinen för att tävla i Lag-VM! Det kommer bli fantastiskt roligt och jag tar med mig denna seger i självförtroendet.