Jag lägger endurokarriären på hyllan.

Jag har som några redan vet och andra kanske misstänkt/märkt funderat på min framtid som elitsatsande enduroförare. Jag har inte gjort något större väsen av mig sedan Novemberkåsan, utan har istället tränat annat och avvaktat ett antagningsbesked till Läkarprogrammet. Jag har sedan gymnasietiden funderat på att bli läkare, men jag ville först se hur långt jag skulle kunna nå genom heltidssatsning på Enduro. Det har resulterat i två senior SM-guld och en hel VM säsong med fina resultat. Men nu under hösten har jag känt mer och mer att jag är i ett tydligt vägskäl, jobb eller studier. Ekonomin räcker inte till ytterligare en hel VM serie och en SM säsong ger inte tillräcklig utmaning/motivation för att lägga ner all träning som krävs för att vinna. Jag har även haft tankar på att prova extremenduro för att få nya mål att sträva mot.

Antagningspoängen till läkarprogrammet är hög och mina betyg har enligt tidigare statistik inte riktigt räckt för att bli antagen. I december kom första antagningsurvalet, jag var 36:e reserv på läkarprogrammet. Sedan i början på januari kom andra, fortfarande reserv, men nu som femtonde… Den 20:e januari började utbildningen, och ett par dagar senare blev jag uppringd och antagen till Läkarprogrammet i Umeå! Jag tackade ja och bor numera här, utan motorcykel. Kan erkänna att det kryper i kroppen ibland, speciellt när skotrarna passerar utanför fönstret!

Därmed är min elitsatsning inom enduro över… Det har varit många år, gett fantastiska minnen och jag är evigt tacksam till de som stöttat mig!! Utan ER hade det aldrig varit möjligt. Med detta sagt vill jag dock betona att jag inte med hundra procents säkerhet aldrig kommer ställa upp i vare sig SM eller VM igen. Man pluggar ju inte på sommaren och det går kanske att kombinera 😉

Så ser läget ut nu. Jag har läst lite drygt en vecka och trivs hittills bra. Tills dess vi ses i någon depå önskar jag alla en trevlig fortsättning på året. Lycka till önskar jag även Sveriges juniorer, jag saknar VM medalj, så träna hårt och plocka hem många till Sverige. Jag tror på er!

Ett stort tack till alla sponsorer som trott på mig och tack alla andra som följt min elitsatsning och medverkat till min framgång. Nu är det dags att kasta mig in i cellernas värld och se till att klara studierna på egen hand.

IMG_20150205_202419~2IMG_20150205_203026~2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *